Manuale. Liviu Pop: Am demarat o anchetă internă

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, joi, că actul normativ care prevede ca tipărirea tuturor manualelor să fie făcută de Editura Didactică şi Pedagogică, intrată în subordinea MEN, ar putea intra săptămâna viitoare în şedinţa Executivului, el anunţând demararea unei anchete interne, după ce a aflat că unii elevi au primit anul trecut manuale auxiliare neacreditate.

Pop a subliniat că actul normativ referitor la trecerea Editurii Didactică şi Pedagogică în subordinea MEN şi editarea doar de către EDP a manualelor ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de săptămâna viitoare, dacă va avea toate avizele. "Evident, actul normativ prin care vrem să punem capăt acestei sarabande a manualelor pentru învăţământul gimnazial este în lucru la nivelul ministerelor, în aşa fel încât săptămâna viitoare, dacă luăm toate avizele, să intre pe ordinea de zi, mai ales că începe retipărirea manualelor de clasa I şi clasa a II-a. Încă mai avem contestaţii la nivelul clasei a II-a de acum trei ani de zile. Soluţia legislativă pe care am propus-o este trecerea Editurii Didactică şi Pedagogică în subordinea ministerului şi aceste manuale să fie editate doar de EDP', a explicat Pop.

Ministrul Educaţiei a spus că a fost începută o anchetă internă în privinţa manualelor auxiliare folosite pentru clasa a IV-a anul trecut, care nu ar fi fost acreditate. "Pe zona manualelor auxiliare am constatat cu surprindere că anul trecut s-au vândut în unităţile şcolare, la copiii de clasa a IV-a, auxiliare neacreditate şi neautorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Deci toţi copiii de clasa a IV-a, în septembrie, au primit manuale auxiliare neautorizate, adică un singur material auxiliar a fost acreditat la limba engleză, în rest tot ce au avut copiii de clasa a IV-a pe băncile şcolilor nu a avut nicio autorizare legală de funcţionare. Am demarat din punctul acesta de vedere o anchetă internă. Aştept săptămâna viitoare să avem finalizată această anchetă, să vedem care sunt editurile care au vândut aceste manuale, care a fost circuitul. Nu ştiu dacă au fost eliberate chitanţe şi toate lucrurile sunt în regulă, dacă va fi nevoie, vom sesiza şi alte instituţii ale statului', a precizat Liviu Pop, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel