Manual Geografie, greșeli grave. Capitala Paraguayului, în România: "Am putea să acceptăm"

Manuale școlare
Manuale școlare

Manualul de Geografie, destinat elevilor de clasa a VI-a, este plin de greşeli.

Turnu Măgurele este poziționat, pe harta României, în locul orașului Drobeta-Turnu Severin. De asemenea, Insula Ascension este scrisă "Asuncion", capitala Paraguayului.

Guyana Franceză este scrisă cu "i" şi nu cu "y", iar în sudul continentului, acolo unde apare Insula Falkland, cei care au editat manualul au uitat o literă. Marea Moartă este plasată în locul Mării Roșii, iar Sudanul de Sud, nu apare, deși este o țară independentă, din 2011.

Pe harta Australiei, Insula Tasmania este numită greşit "Vanuatu", deși pe hartă apare și Vanuatu corect scris și la locul real. Şi un oraş rusesc a fost scris greşit. Este vorba de Krasnoyarsk, care pe hartă apare Krasniarsk.

"Am putea să acceptăm că e nevoie de oameni dedicaţi care să fie autori de manuale. Această soluție, cu ministerul care le face, trebuie dezvoltată. Ori ne întoarcem la edituri, care prin competiţie asigură calitate, pentru că editurile îşi pot asuma costuri de dezvoltări de echipe dedicate pentru manuale când sunt într-o competiţie, dacă ministerul rămâne singurul autor de manuale, probabil că se va ajunge la o soluţie prin care experţi permanenţi dedicaţi trebuie angajaţi prin concurs de către Editura didactică şi pedagogică”, spune Daniela Vişoianu, expert în educaţie, potrivit Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel