Manifestaţie la Bagdad după uciderea lui Soleimani. S-a scandat "Moarte Americii"

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Bagdad pentru a deplânge asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani și a lui Abu Mahdi al-Muhandis, liderul unei miliții irakiene, uciși într-un raid aerian american participanți scandând sloganuri antiamericane, inclusiv "Moarte Americii".

Organizația Forțele Populare de Mobilizare, ce reunește mai multe grupări paramilitare cu legături cu Iranul, plănuiește o amplă procesiune funerară pentru cei lideri, care urmează să înceapă districtul șiit Kadhimiya din Bagdad, urmând să ajungă în Zona Verde a capitalei Irakului, unde se află și sediul ambasadelor străine, inclusiv cea americană. În zona verde se va desfășura o ceremonie funerară pentru cei uciși, la care va participa și premierul irakian Adel Abdul-Mahdi.

Cortegiul se va îndrepta apoi spre orașul sfânt șiit Kerbala și se va încheia în orașul sfânt șiit Najaf, relatează site-ul cotidianului The Times of Israel. Mii de persoane au început să se adune pe străzile Bagdadului încă de sâmbătă dimineața, înainte de începerea procesiunii, fluturând steaguri irakiene și ale unor miliții sprijinite de Iran. Mulți participanți au scandat "Moartea Americii și Israelului", transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel