Manifestaţie în Grecia împotriva noilor măsuri anti-Covid impuse de premierul Kyriakos: Demisia! / Video

Manifestaţie în Grecia împotriva noilor măsuri anti-Covid impuse de premierul Kyriakos: Demisia! / Captură Video Euronews YouTube
Manifestaţie în Grecia împotriva noilor măsuri anti-Covid impuse de premierul Kyriakos: Demisia! / Captură Video Euronews YouTube

Aproximativ 4.000 de persoane, potrivit poliţiei, au protestat miercuri seară în centrul Atenei împotriva măsurilor guvernamentale anunţate luni pentru a combate răspândirea variantei Delta a coronavirusului, relatează AFP. 

'Spunem nu!', 'Demisia!', au scandat manifestanţii, dintre care unii au atacat jurnalişti şi fotografi. Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat luni obligativitatea vaccinării pentru îngrijitori şi personalul căminelor de bătrâni, în caz contrar existând riscul concedierii.

De vineri şi până la sfârşitul lunii august, locurile de divertisment, barurile, cinematografele şi teatrele şi toate locurile cu spaţii închise vor primi, de asemenea, numai persoane care au fost vaccinate. Un număr de 4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, însă guvernul se teme de o recrudescenţă a cazurilor şi o supraîncărcare a spitalelor odată cu răspândirea variantei Delta.

Vaccinarea anti COVID-19, OBLIGATORIE în Grecia şi Franţa pentru mai multe categorii de persoane

Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână. Angajații sistemului de sănătate din Franța și Grecia vor fi obligați să se vaccineze, conform ultimelor măsuri adoptate de guvernele țărilor.  

Francezii s-au revoltat în stradă, chiar de Ziua Națională a Franței, la adresa președintelui Emmanuel Macron. Preşedintele a participat la parada militară şi le-a adus omagii poliţiştilor şi militarilor decedaţi în misiuni, spre marea nemulțumire a francezilor, care l-au huiduit și fluierat.

Macron, huiduit chiar de Ziua Franței

Prezent la parada organizată pe Bulevardul Champs-Élysées, în centrul Parisului, Emmanuel Macron a coborât de la tribună pentru a-i saluta pe tinerii adunaţi în Piaţa Concorde.

"Vă mulţumesc pentru acest 14 Iulie, felicitări tuturor şi mulţumesc pentru participare", a spus preşedintele Franţei.

Guvernul francez va face vaccinul COVID-19 obligatoriu pentru lucrătorii din domeniul sanitar, informează luni postul BFM TV înainte de un discurs televizat al preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Franţa are o mişcare anti-vaccinistă tenace, dar autorităţile au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului.

Totuşi, o scădere a ratelor de vaccinare pe măsura ce se avansează în lunile de vară şi o creştere a numărului de infectări din cauza noii variante dominante Delta au forţat guvernul să regândească strategia, notează Reuters, citează Agerpres.

BFM TV a mai relatat că Macron va spune în discursul că un permis sanitar solicitat pentru a participa la evenimente pe scară largă sau a merge în cluburi va fi solicitat de acum înainte şi pentru alte evenimente, stimulându-i practic pe oameni să se vaccineze. Franţa a trecut de la un număr mediu de 400.000 de inoculări pe zi la sfârşitul lui mai, la circa 165.000 pe zi în prezent (Citește știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel