Manifestanţi, fotografiați de poliție. Decizie tribunal, Germania

Proteste 10 august
Descriere foto: Proteste 10 august

Poliţia nu-i poate fotografia pe manifestanţi, a decis un tribunal german.

Poliţiştii nu trebuie să facă fotografii în cursul manifestaţiilor politice pentru a folosi imaginile în scop de relaţii publice, a stabilit marţi un tribunal german, informează dpa. Decizia tribunalului vine după ce doi participanţi la o manifestaţie a stângii, la Essen (vest), au reclamat faptul că au apărut în fotografii făcute de poliţişti în cursul demonstraţiei şi postate pe Twitter şi Facebook, cu toate că apăreau într-un grup mai mare de oameni.

Faptul în sine că poliţia i-a fotografiat făţiş pe demonstranţi a fost o acţiune ilegală, a subliniat instanţa. Potrivit judecătorilor germani, nu trebuie să se creeze impresia că astfel de mitinguri se află sub supravegherea statului.

Astfel de gesturi i-ar putea intimida pe participanţi şi i-ar putea împiedica să-şi exercite dreptul fundamental la libertatea de întrunire, a susţinut tribunalul în decizia care nu este deocamdată definitivă. Poliţia a argumentat la rândul său că prin preluarea de fotografii nu a făcut decât să dea curs directivelor de a manifesta transparenţă şi de a informa publicul cu privire la activităţile sale.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25