EXCLUSIV  MANEVRĂ la supermarket cu măsurarea temperaturii. TOATĂ lumea e... MULȚUMITĂ!

Am mers la un supermarket din Militari (București), în apropiere de metrou.

Un paznic vorbea la intrare cu o femeie de vreo 65 de ani. Credeam că au vreo dispută legată de măsurarea temperaturii. Nici vorbă... altul era subiectul, unul oricum neimportant. Am stat în spatele femeii, la vreun metru și jumătate, crezând că urmez la rând la măsurarea temperaturii.

Nici vorbă! Paznicul, deși avea termometru în mână, mi-a făcut semn că pot intra în magazin. Și așa se întâmpla cu toți clienții pe care i-am văzut intrând vreme de zece minute. Probabil că așa s-au desfășurat lucrurile și după ce am plecat.

Altă situație, în alt supermarket din afara Capitalei. Prin ușa rotativă a intrat un grup de vreo opt adolescenți. Paznicul le-a zis: ”bă, băieți, dar nu puteați să veniți și voi în grup de trei la câteva minute distanță?! Ați venit toți, așa, odată... acum hai... treceți!”

Așa cum ne-am obișnuit, în dulcele stil românesc, ne facem că respectăm regulile. La o adică, dacă vine vreun control, paznicul începe repede să ”tragă” la frunte cu pistolul. Dacă nu vine niciun control, doar ține termometrul în mână, iar lumea este lăsată să treacă fără nicio problemă... Așa... toată lumea este fericită: și cumpărăturii că pot intra ca la ei acasă, dar și autoritățile dacă vin în control pentru că nu au ce descoperi. Totul pare impecabil... iar toată lumea este mulțumită, fără să conștientizeze pericolul, desigur.

Așa se întâmplă și cu măștile pe care foarte mulți angajați de la supermarket le țin sub nas și, în caz de control, le trag repede până sub ochi. Sau la fel se întâmplă cu mănușile pe care le schimbă după opt ore de muncă după ce se înnegresc perfect.

În țara lui merge și așa, nu poate să ne mai mire nimic. Ne-am obișnuit să ne facem că lucrăm, să ne facem că respectăm regulile, să ne facem că orice când, de fapt, nu facem nimic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel