Manevra care a pus votul în plan secund. ”Aceasta e adevărata miză!” Replici în emisiunea lui Hoandră

Realitatea TV
Realitatea TV

S-au împlinit 160 de ani de la momentul 24 ianuarie 1859, data unirii Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În emisiunea lui Octavian Hoandră s-a discutat despre rolul lui Alexandru Ioan Cuza, domnitorul ales să conducă Țara Românească și Moldova, care promisese să părăsească tronul după 5 ani. Și-a încălcat jurământul și a depășit mandatul, fiind obligat să abdice în anul 1866.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus, la Realitatea TV, că adevărata importanță a actului de la 1859 a fost votul. Alexandru Ioan Cuza a fost simbolul evenimentului, fiind ales de o generație întreagă.

"A fost folosit de propaganda comunistă ca să-l opună Regelui. Drama este că trece în plan secund adevărata miză a actului de la 1859 și anume votul. A fost o generație întreagă pe care o minamalizăm din care a făcut parte, de exemplu, și Kogălniceanu", a zis Val Vâlcu la Realitatea TV.

Prin manevra aceasta, a fost pus în umbră votul popular. Elitele au votat, iar mecanismul prin care s-a făcut Unirea din 1859 este cel al votului. O grupare importantă a societății a făcut această chestiune prin asociere. Punând accent pe un om și nu pe un grup de oameni se minimalizează importanța votului.

Un biet simbol

Istoricul Vlad Nistor a adăugat că Alexandru Ioan Cuza nu a fost altceva decât un biet simbol, "în niciun caz, nu a fost autorul Unirii".

Iar eroul Alexandru Ion Cuza avea un mandat de cinci ani, un mandat limitat pe care nu l-a respectat. Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat că Unirea a fost posibilă datorită unei părți a elitelor, în niciun caz unui singur om.

Vezi și: Alegeri prezidențiale 2019. Astrologul Burculeț: SURPRIZA la care nimeni nu se va aștepta

Violeta Vijulie - Liviu Pleșoianu, scandal la Antena 3. Replici dure


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel