Mănescu: 15 octombrie, termenul privatizării CFR Marfă. Nu trebuie depășit

manescu
manescu

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat că privatizarea CFR Marfă nu trebuie să depășească termenul de 15 octombrie. Declarația acesteia vine după ce Gruia Stoica, proprietarul GFR, a precizat că în cazul în care în 14 octombrie Ministrul Transporturilor va anunța că procesul de privatizarea a eșuat, va acționa în instanță statul român. 

"Nu există niciun alt termen concret în contractul de privatizare în ceea ce privește finalizarea tranzacției. Nu știu de ce a apărut termenul de 60 de zile în Hotărârea de Guvern. Vânzătorul ar fi trebuit să coreleze Hotărârea de Guvern cu contractul de privatizare”, a precizat Stoica.

"Suntem în termenii contractului, ca şi până acum. Am spus de la început: avem un contract, avem o Hotărâre de Guvern, trebuie să respectăm cele 60 de zile. În Scrisoarea de intenţie semnată cu FMI se prevedea foarte clar că această privatizare nu trebuie să depăşească termenul de 15 octombrie. Este prevăzut acest termen în Scrisoarea de intenţie cu FMI, de aceea s-a şi făcut o Hotărâre de Guvern. Termenul de plată a banilor este 14 octombrie", a declarat  ulterior Ramona Mănescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că prelungirea termenului privatizării până în decembrie "Este un proiect ce a fost promovat de domnul Ghibu, care s-a ocupat de privatizare. A fost un proiect ce nu a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern şi nu a fost promovat. Suntem în termenii contractului ca şi până acum. Am spus: avem un contract, avem o Hotărâre de Guvern, trebuie să le respectăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel