MÂNDRIE pentru România. Monica Ulmanu (FJSC), VICTORIE la Premiul Pulizer

O echipă a The Washington Post, din care a făcut parte și românca Monica Ulmanu, a fost premiată cu Premiul Pulizer pentru jurnalism din 2020.

O echipă a The Washington Post, din care a făcut parte și românca Monica Ulmanu, a fost premiată cu Premiul Pulizer pentru jurnalism din 2020.

Mediafax transmite că distincțiile au fost anunțate online, luni, din cauza măsurilor luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

The Washington Post a fost premiat pentru „o serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob", transmite juriul, iar din echipă a făcut parte și românca Monica Ulmanu.

Studentă la FJSC

„Monica Ulmanu a fost student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, apoi a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual. A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, inclusiv Thompson Reuters, New York Times și The Guardian", a transmis Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București, pe Facebook.

Seria „2C: Peste limită”

„Pentru seria << 2C: Peste limită >> , The Washington Post a analizat setul de date globale care urmărește aproape 170 de ani de înregistrări de temperatură, pentru a evidenția fiecare loc ce s-a încălzit deja cu 2 grade Celsius – pragul pe care negociatorii internaționali speră că planeta nu îl va atinge vreodată.

Această folosință uriașă și de pionierat a datelor de temperatură a demonstrat că schimbările climatice extreme sunt deja o realitate care alterează viața pe aproximativ 10% din suprafața Pământului. Scriitori și fotografi au fost îndatorați să producă misive bine cercetate dintr-un viitor mult mai cald", se arată pe site-ul publicației americane, despre seria de investigații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel