Mandat Daniel Horodniceanu. CSM, decizie privind revenirea la Iași

 Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după încetarea mandatului de procuror-şef al acestei structuri. 

"Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018", se arată în minuta deciziei. 

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT încetează în luna mai, iar ministrul Justiţiei este cel care propune reînnoirea mandatelor procurorilor-şefi. 

Deocamdată, ministrul Tudorel Toader nu a anunţat dacă îl va propune pe Horodniceanu pentru un nou mandat. 

Mandat de trei ani 

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

Pe 19 mai 2015, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al DIICOT, la propunerea lui Robert Cazanciuc, ministrului Justiţiei la acea vreme. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel