DIICOT: Mandat de arestare pentru propagandă teroristă

Mandat de arestare pentru cetăţeanul român de origine palestiniană acuzat de propagandă teroristă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri cererea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a cetăţeanului român de naţionalitate palestiniană acuzat de implicare în promovarea unor mesaje radicale specifice organizaţiei teroriste Daesh şi instruire cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism au efectuat, joi, o percheziţie la domiciliul suspectului, situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

Potrivit DIICOT, în urma verificărilor întreprinse a rezultat că suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu. Procurorii spun că suspectul a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste.

Concret, el a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste.

[citeste si]

Conform unui comunicat al IGPR, suspectul ar fi accesat site-uri şi forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat şi distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conţinut extrem de violent şi ar fi elogiat atentatele comise de organizaţia teroristă Daesh şi discursurile unor imami radicali, care promovează sectarismul religios şi încurajează violenţa împotriva altor confesiuni religioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel