Manda - Maior, audieri. Dezvăluiri din Comisia SRI

Claudiu Manda ține o conferință de presă, după audierea lui George Maior.

"Am avut la Comisia de control SRI, audierea domnului George Maior. Nu am avut în intenție și nu am discutat de scrisoarea venită de la domnul Giuliani. Ne-a interesat elemente care vizează SRI, activitea domnlui George Maior, de pe vremea când era directorul SRI.

A fost o serie de afirmații care au apărut în spațiul public, care îl contraziceau pe domnul Maior, după prima audiere. Domnul Georgescu ne spunea că relația dintre cei doi a fost una de prietenie, că au mers împreună la diferite evenimente. Domnul Maior ne-a spus în Comisie că-l cunoștea vag. Acesta a fost primul subiect discutat. Domnul Maior a  confirmat cele trei întâlniri pe care le-au avut (....)

A spus că erau discuții generale sau despre activitea fiecăruia dintre cei doi. A spus că nu a fost la alte evenimente, decât la cele prezentate sau pe care le știm, de la sediul serviciului. I-am adus aminte de o afirmație făcută de domnul Horia Georgescu, pe care a confirmat-o. Pe 15 ianuarie 2015, a fos prezent la ziua domnului Georgescu, informație pe care a confirmat-o de această dată.

Al doilea subiect a fost legat de sesizarea pe care SRI a adresat-o ANI, care îl viza pe domnul președinte Klaus Iohannis. George Maior a negat orice implicare. Spune că informația a fost culeasă, conform procedurilor, și transmisă SRI. Aceste lucruri afirmate de domnul Maior contravin declarațiilor lui Georgescu. Noi avem suficiente elemente, până la sfârșitul lunii vom prezenta un raport Parlamentului.

A fost abordat și subiectul legat de nota care-l vizează pe domnul Hellvig și pe domnul Mihalache, dar și legat de relația dintre SRI și ANI și relația dintre domnul Maior și Horia Georgescu. A fost întrebat care este baza legală care permite SRI să furnizeze informații către ANI. A spus: contextul filozofic, de apărare ar fi baza legală, Constituția, legea securității naționale, legea de organizare și funcționare a SRI, decizia CSAT (....)", a spus Manda.

Știre în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel