Manda: Lista lui Daniel Dragomir cuprinde 15 persoane din politică şi 13 oameni de afaceri

Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a spus, miercuri, că a primit de la fostul ofiţer Daniel Dragomir lista cu cele 65 de persoane pe care el le-a indicat pentru a fi audiate, pe aceasta regăsindu-se 11 persoane din presă, 15 din politică, 11 ofiţeri şi foşti ofiţeri SRI şi 13 oameni de afaceri.

"Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestor persoane, aşa cum am reuşit să o facem noi într-o analiză a comisiei, ar fi următoarea: ofiţeri SRI şi foşti ofiţeri SRI - 11 persoane, oameni de afaceri - 13 persoane, persoane din presă - 11, persoane din justiţie - 12, persoane din politică - 15, iar din administraţie 3 persoane, nu am putut să le catalogăm nici la justiţie, nici la oameni de afaceri.

Suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge cu domnul Dragomir elementele pe care ni le poate spune", a afirmat Manda la Palatul Parlamentului.

De asemenea, a adăugat că pe listă sunt persoanele despre care Daniel Dragomir a spus că au cunoştinţă de încălcări ale legii de către ofiţeri din SRI şi din conducerea Serviciului.

[citeste si]

Manda a menţionat că nu s-a stabilit încă un calendar pentru audierile persoanelor de pe listă.

"În discuţia pe care am avut-o cu domnul Dragomir sunt diferite fascicule pe care dânsul le prezintă şi am considerat că este foarte important să îl luăm pe fiecare în parte. Dacă vorbim de primul pe care ni l-a prezentat şi l-am înţeles sunt persoane indicate în acea listă şi persoane indicate în discuţia cu domnia sa despre care ne-a spus că le putem invita şi care pot confirma sau dacă doresc să infirme lucrurile spuse de domnia sa, inclusiv documente pe care le putem evalua. Când ne-a prezentat această listă de 65 de persoane a vorbit inclusiv de celelalte dezvăluiri pe care le va face comisiei.

Nu am făcut un calendar al invitării acestor persoane pentru că de abia de ieri până astăzi suntem într-o fază în care reluăm şi recitim stenograma, ne documentăm încă o dată şi o să stabilim împreună care sunt paşii de control, să verificăm informaţiile pe care domnul Dragomir le-a prezentat comisiei", a spus preşedintele Comisiei SRI, citat de Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel