Mănăstirile de pe Muntele Athos riscă să rămână fără protecție

Athos
Athos

Mănăstirirle aflate pe Muntele Athos ar putea rămâne fără protecție în viitor, în contextul în care guvernul de la Atena intenționează să reducă numărul de polițiști aflați pe Sfântul Munte Athos.

Conducerea Ministerului de Interne din Grecia, țară marcată de o profundă criză economică, va proceda la o reducere în etape a numărului de poliţişti în Sfântul Munte Athos, însă o lipsă de cadre ale poliției a fost deja observată în timpul recentei vizite în Sfântul Munte a patriarhului rus Kirill, informează agionoros.ru, scrie Agerpres.

În prezent, în Athos se află aproximativ 70 de poliţişti, un număr şi aşa insuficient pentru a putea asigura securitatea celor 20 de mănăstiri, 12 schituri şi a celor 500 de chilii şi kalive /chilii mai mici/, mai ales că în obligaţiile poliţiei intră şi controlul la graniţa terestră a Muntelui Athos.

Potrivit sursei citate, o asemenea decizie ar trebui reconsiderată, deoarece o reducere a numărului de poliţişti va lăsa Muntele Athos practic fără protecţie, relicvele sfinte ar fi în pericol de a fi furate, ordinea, siguranța și liniștea ar putea fi perturbate, etc.

Pe muntele Athos se află 1.900 de monahi şi 3.000 de lucrători. În afară de aceştia, Muntele Athos este vizitat anual de 450.000 de pelerini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel