Managerul Spitalului Victor Babeș din Timişoara a cerut o autospecială care să stea în curtea unității, în caz de incendiu

Foto: Facebook Cristian Oancea
Foto: Facebook Cristian Oancea

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timişoara, Cristian Oancea, a cerut o autospecială care să stea în curtea unității pentru că se teme de incendiu.

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea, se teme să nu izbucnească un incendiu la unitate, așa cum s-a întâmplat la Constanța. 

Astfel, Cristian Oancea a solicitat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să trimită o ambulanță care să stea în permanenţă în curtea Spitalului Victor Babeş din Timişoara. 

Și asta nu e singura îngrijorare a managerului unității. Cristian Oancea a precizat că nu mai are medicamente decât pentru câteva zile și a cerut ajutor, potrivit antena3.ro.

În urmă cu câteva săptămâni, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara se anunța că e nevoie ca parterul clădirii să fie transformat în zonă roșie, scopul fiind aranjarea paturilor pentru pacienții care au nevoie de suport respirator. De la 13 paturi s-a ajuns la 34.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Declarațiile lui Cristian Oancea vin la scurt timp după ce, vineri dimineața, un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI COVID. Au fost activate Planul Roșu și Planul Alb de intervenție, iar în urma incendiului, șapte persoane au murit. 

Ulterior, unul din pacienții care au fost transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, atunci când în unitatea medicală a izbucnit un incendiu, a murit. Prefectul județului Constanța a confirmat informația marți, 5 octombrie. 

Bărbatul avea vârsta de peste 60 de ani și nu a murit din cauza incendiului, ci din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus.

Anterior, prim-procurorul care anchetează incendiul de la spitalul din Constanța a declarat că se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, distrugeri din culpă.

VEZI ȘI: Sprijin financiar pentru victimele incendiului de la spitalul din Constanţa

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat luni seara aprobarea unei Hotărâri de Guvern pentru sprijinirea victimelor incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa, scria Agerpres. 

"Am adoptat o Hotărâre de Guvern prin care sprijinim victimele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase de la Constanţa.(...) 5.000 de lei este plafonul pe care l-am acordat de fiecare dată", a spus Turcan, la finalul şedinţei de Guvern. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel