Managerii Spitalului 'Bagdasar-Arseni' și Institutului Oncologic, suspendaţi din funcţii

Bogdan Păltineanu, directorul Spitalului Bagdasar-Arseni
Bogdan Păltineanu, directorul Spitalului Bagdasar-Arseni

Directorul Spitalului "Bagdasar-Arseni", Bogdan Păltineanu, și managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, au fost suspendaţi din funcţii de Ministerul Sănătăţii.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis, vineri, cererea procurorilor DNA de a-l aresta preventiv pe Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, pentru 30 de zile. Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni", a fost și el arestat preventiv. Deciziile nu sunt definitive, dar sunt executorii.

În referatul  DNA se arată că în perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, în calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu", în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro.

[citeste si]

În cazul inculpatului Păltineanu Bogdan, DNA acuză că în perioada 12 mai -21 august 2015, în calitate de manager al Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan", în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, acesta a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel