Mama unui copil de zece ani, operat de CANCER pe CREIER, APEL DISPERAT

foto: arhiva personală a familiei
foto: arhiva personală a familiei

Strigăt disperat de ajutor al unei mame. Tot ce-și dorea era sănătatea copilului său de zece ani. Dorința i-a fost năruită într-o clipă și, din acel moment, a aflat ce înseamnă cu adevărat că banii îți pot aduce fericirea când ea înseamnă sănătatea copilului tău.

Alin Ghiță avea doar 9 ani. Diagnostic: tumoră de fosă superioră. Concluzia medicilor: meduloblastom desmoplazic/nodular grad IV. Este verdictul medicilor. Părinții au înțeles că este grav, mai grav decât și-ar fi putut imagina vreodată. Multe analize, multe foi, același diagnostic. Toate foile acestea sunt dovada disperării unor părinți care vor să-și vadă copilul crescând, fără probleme de sănătate, pentru că o vorbă din popor spune că "sănătoși le facem pe toate". Fiecare foaie e o speranță. În cazul lui Alin a fost una năruită.

În februarie 2015, Alin Ghiță a fost operat pe creier. Tumoarea era lipita de creierul mic și medicii au decis să-l opereze în februarie 2015. După operație, viața lui Alin Ghiță este în spital. A fost internat la Institutul Oncologic București pentru tratament postoperator cu radioterapie și citostatice. De atunci, mama lui stă internată cu el în spital. De la 9 ani, Alin nu a mai putut să meargă la școală. Mama lui a încercat să-i fie alături, să-i fie și mamă, și învățătoare, cu gândul că în viitor îi va fi mai ușor să se reintegreze. Rareori, băiețelul a mers și acasă, pentru câteva zile. Mereu se întoarce în același loc pentru tratament. Tratamentul urmat de Alin, care are acum doar 10 ani, împliniți în noiembrie, este unul greu. Extrem de greu. Este bazat pe citostatice și radioterapie. Băiatul are nevoie de medicamente și hrană diversificată bazată pe legume și fructe proaspete pentru a face față tratamentului și bolii. În plus, investigațiile periodice sunt extrem de costisitoare. Săptămânal, i se fac analize. Din trei în trei luni i se face RMN, cap și coloană. Un RMN urmează chiar luna aceasta, pe 18 decembrie, doar cap. În februarie urmează altul, cap și coloană. Totul este bine calculat până în august 2016. Fiecare analiză. RMN-ul este foarte scump. Se ridică la 2.500 de lei și trebuie făcut o dată la trei luni, obligatoriu. După fiecare RMN sunt programate următoarele. În funcție de rezultat, se dozează citostaticele. În plus, doar medicamentele pentru imunitate costă 500 de lei. Îi ajung două săptămâni. I-a fost donat și sânge o perioadă. 

Alin Ghiță este un copil care se luptă pentru viață mai ceva ca un om mare și are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Pentru realitatea e cruntă, banii sunt un factor important în salvarea vieții lui. 

Venitul familiei sale este de o mie de lei, din care 600 de lei este rata lunară la bancă. Mai primesc un ajutor de cel mult 800 de lei. Mama lui Alin, Mariana Ghiță, a fost nevoită să renunțe la locul său de muncă pentru a avea grijă de el, pentru a fi mereu lângă el, în spital, la analize, la tratament, în orice situație.  

Dacă doriți să contribuiți la salvarea vieții lui Alin, puteți dona în următorul cont:

RO69 BTRL 0460 1201 7464 47XX

BANCA TRANSILVANIA - SUCURSALA RAHOVA

TITULAR: SIMONA STĂNESCU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel