Mama tânărului acuzat de propagandă ISIS: „Un copil îndrăgostit de religie”

Tânărul acuzat de propagandă ISIS este „un copil îndrăgostit de religie și atât”, a declarat mama băiatului la DIICOT. Totuși, aceasta recunoaște că tânărul devine agresiv dacă cineva îi atacă religia. 

UPDATE: Tânărul juhadist va fi pus în libertate, acesta fiind cercetat sub control judiciar, au decis, miercuri seara, magistrații

Tânărul din Craiova este audiat de procurori la sediul DIICOT din Capitală, după ce a fost reținut pentru 24 de ore. Băiatul și-ar fi arătat disponibilitatea de a lupta în zonele controlate de ISIS sau de a deveni martir al Statului Islamic prin sacrificiul său în state din Europa, el studiind în acest sens modalitatea în care se poate confecționa artizanal o bombă.

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut, marți seara, de procurorii DIICOT, urmând ca miercuri el să fie dus la INML pentru a fi expertizat psihiatric.

Într-un material video postat pe site-ul DIICOT, se arată că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS, conform Agerpres.

[citeste si]

"El e doar un copil îndrăgostit de religie și atât. Nu știu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că și-a găsit liniștea, cum l-au racolat alții. (...) Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. În primul rând, pentru că e minor, are 17 ani. Am înțeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu știe de ce venea copilul meu vinerea la moschee și cu cine pleca de acolo? Poate sunt alții în spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vină, pentru că era racolat de alții", a spus mama tânărului la sediul DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel