Mama adoptivă a Sorinei, după 9 ore de audieri: O să hotărască autoritățile ce se întâmplă, nu noi

Emisiune TV Saramat - Sacarin
Emisiune TV Saramat - Sacarin

Părinții adoptivi ai Sorinei, Gabriel și Ramona Săcărin, au fost audiați de procurorii Secției pentru anchetarea magistraților vreme de 9 ore. La ieșirea de la audieri, Ramona Săcărin a spus că fetița este bine și că autoritățile îi vor decide soarta, nu ei.

„Nu pot să fac niciun fel de declarații. Sorina este bine. O să hotărască autoritățile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetița, n.r.)", a declarat Ramona Săcărin, la ieșirea de la Secția pentru achetarea magistraților, scrie Mediafax.

Atât ea, cât și soțul ei, au fost audiați joi vreme de 9 ore de procurori.

A fost audiată și asistenta maternală care a avut grijă de Sorina

Miercuri seară, și Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIG), ea ieșind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declarații.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat, joi, decizia în privința Sorinei după ce părinții adoptivi au depus o cerere prin cer să fie despăgubiți pentru perioada în care au stat în România.Victor Dumitrica, avocatul fostei asistente materiale din Baia de Aramă Mehedinți, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ședința pentru ordonanţă preşedinţială în acest caz a fost amânată pentru că familia Săcărin a depus cu cinci minute înainte de începerea ședinței o cerere reconvențională prin care cere sa fie despăgubită pentru perioada cât stă în țară, pentru că nu își poate lua salariile. „Cer să li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanța a cerut însă ca această cerere să fie timbrată și însoțită de înscrisuri doveditoare. Din acest motiv ședința s-a amânat pe 3 iulie. Este o decizie care o afectează direct pe Sorina. Îi prelungește practic starea de incertitudine", a spus Victor Dumitrica.

Decizia Judecătoriei Drobeta Turnu Severin urma să fie dată joi

Judecătoria Drobeta Turnu Severin urma să decidă joi dacă fetița va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa.

Procurorul general a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei. De asemenea, Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care procurorul din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel