Mama acuzată că şi-a răpit copilul din Canada cere ajutorul lui Cioloş

Ana Maria Nedelcu, femeia acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada, a anunţat că i-a trimis premierului Dacian Cioloş un memoriu în care solicită sprijin pentru a nu fi extrădată din România.

Ea s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat cererea autorităţilor canadiene de extrădare. Ana Maria Nedelcu a anunţat că a cerut sprijinul premierului Dacian Cioloş pentru a interveni pe cale diplomatică în favoarea sa.

'Am depus un memoriu şi la primul ministru, pentru că am aflat că acesta merge într-o vizită diplomatică în Canada luna aceasta. Şi pe această cale am solicitat sprijinul, atât pentru mine, cât şi pentru copilul meu, care şi el este în pericol de a fi returnat într-o viaţă de abuz în Canada', a declarat femeia.

Pe de altă parte, în sala de judecată, Ana Maria Nedelcu i-a implorat pe judecători să nu o extrădeze în Canada şi le-a cerut să îi îngăduie să îşi crească copiii în România.

Pe 24 mai, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare canadiene în cazul Anei Maria Nedelcu, acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România. Decizia a fost luată de judecătorul Adrian Podar, cel care de altfel a şi arestat-o pe femeie pe 13 aprilie, aceasta fiind eliberată apoi după o săptămână. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au atacat decizia Curţii de Apel Bucureşti, arătând că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română. Autorităţile canadiene au trimis în România o cerere de extrădare formulată pentru Ana Maria Nedelcu, urmărită penal în Canada pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârşită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privindu-l pe minor erau exercitate de ambii părinţi. Ana Maria Nedelcu susţine că, în anul 2001, a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cei doi având un băieţel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent şi o bătea. În 2013, Ana Maria Nedelcu susţine că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obţinut în instanţă tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel