Malta se alătură Ungariei și se opune furnizării de arme către Kiev

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Sursa: Agerpres
Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Sursa: Agerpres

Ungaria și Malta nu trimit arme în Ucraina și se opun ideii de a înlocui votul unanim cu un sistem de supermajoritate în Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto.

Ungaria și Malta nu sunt de acord să trimită arme Ucrainei și se opun ideii de a înlocui votul unanim cu un sistem de supermajoritate în Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, potrivit Urdupoint.

"Malta și Ungaria sunt de acord că pacea în Ucraina este o nevoie urgentă. Nici Malta și nici noi nu trimitem arme în Ucraina. Noi nu sprijinim propunerea UE de a  trece de la luarea deciziilor în unanimitate, la o majoritate calificată”, a spus Szijjarto după o întâlnire cu omologul său maltez, Ian Borg.

El a remarcat, de asemenea, că UE a deposedat statele membre de tot mai multe puteri, astfel Ungaria și Malta îndeamnă Bruxelles-ul să trateze fiecare țară cu respect, indiferent de dimensiunea ei. În plus, Szijjarto a subliniat că securitatea energetică atât a Ungariei, cât și a Maltei a fost compromisă din cauza poziției lor geografice.

Părțile au discutat și despre migrația ilegală, ministrul de Externe ungar criticând politicile UE. ”Atâta timp cât Bruxelles-ul are o poziție care contrazice legislația internațională, presiunea migrației asupra Europei va crește. Malta se confruntă și ea cu toate acestea, deoarece tot mai mulți migranți ilegali ajung pe țărmurile Europei de Sud din cauza cooperării dintre ONG-uri și traficanți din Mediterana”, a spus Szijjarto.

De la începutul operațiunii militare rusești în Ucraina, Budapesta s-a opus transferului de arme la Kiev, antrenării soldaților ucraineni în UE și interzicerii tuturor livrărilor de petrol și gaze rusești către Europa.

Szijjarto a spus că Budapesta a căutat să protejeze districtele populate de maghiari din regiunea Zakarpattia din Ucraina, deoarece această regiune ar deveni o țintă militară legitimă, dacă armele ar fi livrate prin această regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel