EXCLUSIV  MALL-uri REDESCHISE. Rezultat sondaj: Ce vor românii. Val Vâlcu: Boală lungă!

DCNEWS a realizat un sondaj cu privire la redeschiderea mall-urilor. 

DCNews a realizat un sondaj printre cititorii site-ului cu privire la deschiderea mall-urilor din 15 mai. Cei mai mulți, respectiv 59,7%, adică 43.721 voturi, consideră că n-ar trebui deschise mall-urile. Restul, 40,3%, adică 29.475 voturi, sunt de părere că ar trebui să fie deschise.

Ce s-a stabilit prin lege, în starea de alertă

Conform legii trecute de Parlament, se pot deschide mall-urile cu până la 15.000 mp, cu magazine sub 500 mp. Afi Palace Cotroceni, de exemplu, are aprox. 76.000 mp. Totuși, și-n aceste mall-uri mari se deschid saloanele de înfrumusețare, curățătoriile, cabinete dentare (acolo unde sunt), dar și magazinele care comercializează produse alimentare. De asemenea, farmaciile continuă să fie deschise. În plus, și terasele din fața mall-urilor ar putea fi deschise. 

Dar ce înseamnă rezultatul sondajului DCNEWS

”Sunt studii care arată că dacă masca de protecție e utilizată de 90% dintre persoane, circulația virusului, în câteva săptămâni, se oprește. Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează și dacă mai puțin de 80% o utilizează corect, numărul crește” spunea prof. dr. Alexandru Rafila, la Digi24. 

Jurnalistul Val Vâlcu interpretează că rezultatele sondajului arată că ”probabil vom prelungi agonia, ori, din câte se vede, opinia publică merge pe varianta: boală lungă. Sunt fie oameni mai în vârstă care cred că totul e o conspirație, nu înțeleg, n-au cultură medicală, dar și alții, tineri, care cred că-i afectează doar pe bătrâni. Există mult egoism, oameni care, pentru a se simți ei bine, nu contează că moare mămica, bunica sau altul. Ce spune Rafila e că efectul nu e dacă-și pune doar unul singur mască, celălalt contaminat stropește în jurul lui, pe obiecte sau chiar masca altor persoane, ce este apoi atinsă cu mâna. În cazul acesta, ar trebui ca 90% din populație să poarte mască. După cum arată rezultatul, faptul că 40% nu s-ar teme să meargă la mall, probabil același procent nu consideră o treabă serioasă și pun masca pe sub gât, pe după ureche, doar de frica amenzii”. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel