Maldive: Primul președinte ales democratic, înlăturat de fostul dictator

Maldives Elections
Maldives Elections

Maldive a fost, marți, scena unor acțiuni de violență și haos, după ce mai mulți opozanți ai primului președinte ales democratic, Mohamed Nasheed, susținuți de forțe ale poliției, l-au determinat pe acesta să demisioneze în favoarea celui care a condus timp de 30 de ani statul, Maumoon Abdul Gayoom, informează CNN.

Potrivit informațiilor, Mohamed Nasheed și-a motivat demisia prin faptul că nu poate menține pacea și securitatea în țară atât timp cât forțe de ordine încă sunt loiale fostului dictator.

”Astăzi, aproximativ 500 de susținători ai opoziției au protestat, împreună cu radicali islamici, în fața sediului armatei. Unii polițiști s-au răzvrătit și li s-au alăturat. În această situație președintele avea două opțiuni: să ordone armatei să reprime prin forță protestul sau să se retragă. A ales-o pe cea din urmă”, a declarat un purtător de cuvânt al președinției.

”Este o situație în care primul președinte ales democratic în Maldive este înlăturat de un fost dictator și susținătorii lui”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

Pentru moment, conducerea statului a fost preluată de către vicepreședintele Mohammed Waheed Hassan, în timp ce televiziunea de stat a fost preluată de către polițiștii rebeli, care încearcă să mobilizeze populația pentru a-l demite pe Mohamed Nasheed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel