Maldive: Judecătorii CURȚII SUPREME, arestați

Justitia
Justitia

Poliția din Maldive a arestat președintele Curții Supreme de Justiție. Un al doilea judecățor de la Înalta Curte a fost imediat arestat după ce Guvernul a declarat stare de urgență. 

Șeful Justiției Abdulla Saeed și alți judecători, Ali Hameed, au fost arestați seara trecută.  Nu au fost furnizate detalii cu privire la anchetă sau la alte acuzații.

Situația a fost cauzată de președintele Abdulla Yameen care a refuzat să se supună unui ordin judecătoresc de a elibera mai mulți dizidenți politici. 

Opoziția acuză acum Guvernul de abuz și cer intervenție internațională. 

Ce se întâmplă în Maldive?

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a ordonat eliberarea unui grup de politicieni de opoziție. De asemenea, Curtea a decis că procesul din 2015 al fostului președinte Mohamed Nasheed, care trăiește în exil, a fost neconstituțional.

Acesta a fost urmat de un angajament din partea comisarului de poliție al țării că va executa hotărârea instanței. Ca răspuns, guvernul președintelui Adulla Yameen l-a demis. 

Armatei i s-a ordonat acum să se opună oricărei încercări de a imputa sau de a înlătura președintele Yameen.

Maldive este o națiune formată din 26 atoluri de corali și 1.192 de insule individuale, iar turismul este o parte vitală a economiei sale, relatează BBC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel