Malaria: Care e primul semn și cum se transmite. Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț: Poate avea o formă mai gravă

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirakorn
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirakorn

Patru români au fost diagnosticați cu malarie severă, după ce au călătorit în Zanzibar. Medicii infecționiști vin cu recomandări ferme pentru a evita îmbolnăvirea. 

Patru români care au călători în Zanzibar au fost diagnosticați cu malarie severă. Ministerul Sănătății recomandă celor care intenționează să călătorească să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Ce trebuie să știm despre malarie

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce trebuie să știm despre malarie.

"Malaria este o boală care se transmite prin înțepătură de țânțari și întotdeauna este recomandat să facem vaccinuri care se adresează unor boli transmise de țânțari, în special în zona tropicală și subtropicală, indiferent dacă vaccinarea este recomandată. În unele zone, vaccinarea este obligatorie.

Asta înseamnă că ne adresăm febrei galbene care este o boală care se transmite prin înțepătură de țânțari și malarie, boală care are tratament, dar de dorit ar fi să nu o facem.

Toți cei care pleacă în zone cu risc și sunt zone în care aceste vaccinuri sunt obligatorii, dar sunt zone în care vaccinurile sunt doar recomandate, inclusiv în aceste cazuri, ar trebui să aibă o consiliere din partea medicului infecționist sau epidemiolog.

Pentru malarie nu se face vaccin. Este vorba despre o chimioprofilaxie, adică se iau tablete cu administrare orală, înainte de a pleca în zona respectivă și pe toată durata șederii și după.

Malaria este o boală care, în anumite condiții, îmbracă mai multe forme clinice, dar poate avea o formă mai gravă, cu afectare hepatică, afectare renală și insuficiență hepato-renală", a explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Cum se manifestă

...

Citiți mai departe pe DC Medical.ro: https://www.dcmedical.ro/patru-cazuri-de-malarie-cum-se-manifesta-boala-carmen-dorobat_648392.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel