Majoritatea zborurilor interne din SUA au fost sistate și avioanele au rămas la sol

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Statele Unite ale Americii au oprit la sol toate avioanele care efectuau curse interne.

Administrația Federală a Aviației din SUA a suferit o defecțiune tehnică la nivel național și a ordonat companiilor aeriene să întrerupă toate plecările interne până miercuri dimineața la ora 9 a.m. ET.

Întreruperea vine ca urmare a defecțiunii sistemului NOTAM (Notice to Air Missions) al FAA, care alertează piloții și personalul despre problemele aeriene și alte întârzieri la aeroporturile din întreaga țară.

„Întreruperea NOTAM a continuat fără un timp estimat de restaurare”, se arată pe siteul FAA.

„FAA lucrează pentru a-și restabili sistemul de notificare la misiunile aeriene. Efectuăm verificări finale de validare și repornim sistemul acum”, a transmis FAA într-un comunicat.

„În timp ce unele funcții încep să revină online, operațiunile sistemului național de spațiu aerian rămân limitate”, se mai arată în comunicat.

Majoritatea companiilor aeriene au ales deja să-și lase aeronavele la sol din cauza defecțiunii sistemului, miercuri dimineața. Eșecul a dus până acum la anularea a aproximativ 400 de zboruri în SUA, potrivit FlightAware. Tracker-ul a arătat, de asemenea, că peste 1.150 de zboruri în/din în afara S.U.A. au fost întârziate.

United Airlines și-a anunțat decizia de a-și lăsa la sol toate aeronavele până la ora 10 a.m. din cauza întreruperii, conform Fox News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel