Majoritatea cetățenilor vor alianță PNL-PSD în 2024. Liberalii au crescut în sondaje, pe fondul politicii non-conflictuale

Partidul Național Liberal a crescut în sondaje, ajungând la 22,3% intenție de vot.

INSCOP Research a efectuat un sondaj de opinie la nivel național. Datele au fost culese în perioada 5-19 februarie 2023, iar metoda de cercetare a fost interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleator, fiind de 3000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ±1.79 %, la un grad de încredere de 95%.

Rezultatele sondajului

46% dintre cetățenii României sunt siguri că vor merge la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

PNL a crescut în sondaje, ajungând la 22,3% în intențiile de vot. În același timp, AUR a scăzut la 18,2%. Totodată, PSD s-ar afla pe primul loc, cu 31,7%, iar USR pe locul 4, cu 11,2%. 

Părerea respondenților față de alianța PSD-PNL

Cetățenii au fost întrebați și despre alianța de la guvernare, formată din cele două partide mari, PSD și PNL. Astfel, 43,7% dintre liberali și 45,2% dintre social-democrați au spus că au o părere destul de bună față de o alianță între cele două partide în 2024.

În plus, 7,1% dintre alegătorii liberali și 12,9% dintre alegătorii social-democrați au spus că au o părere foarte bună despre o alianță în 2024. Restul nu au fost de acord cu această alianță sau nu au vrut să răspundă.

În ceea ce privește părerea cetățenilor despre comasarea alegerilor, majoritatea votanților partidelor parlamentare s-au declarat favorabili pentru comasare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel