Majorare salariu minim. Anunţul făcut de Viorica Dăncilă

Loredana Brumă / 04 noi 2019 / 12:20 Salveaza PDF Comentarii

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va discuta, în şedinţa de luni, în primă lectură, proiectul de act normativ privind majorarea salariului minim brut la 2.262 de lei pentru studii medii şi 2.620 de lei pentru studii superioare, de la 1 ianuarie 2020.

'Am luat măsuri pentru creşterea pensiilor, a tuturor drepturilor sociale şi a salariilor. Am fost preocupaţi să majorăm salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, astfel încât cetăţenii să fie corect plătiţi pentru munca lor. Dacă înainte de preluarea guvernării PSD, respectiv decembrie 2016, salariul minim brut era de 1.250 de lei, la încheierea mandatului nivelul acestuia este substanţial mai mare. În şedinţa de astăzi, discutăm în primă lectură creşterea salariului minim, începând de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an, (...) la 2.620 de lei/lunar.

Este o măsură cu puternic impact social, în condiţiile în care, în prezent, sunt încadraţi peste 1,4 milioane de angajaţi cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, şi a fost supus analizei Consiliului Economic şi Social', a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului. Premierul demis a adăugat că, în opinia sa, măsura avută în vedere este 'justă şi corectă social'.

'Am convingerea că există argumente şi un context economic favorabil şi nu văd niciun motiv pentru care viitorul Guvern nu ar aplica majorarea salariului minim, începând cu anul viitor', a spus Dăncilă, informează Agerpres. 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24