Majorare salarii profesori. Hăncescu: S-a publicat în MO ordonanţa şi nu se face nicio referire legată de acest lucru / Nistor: Guvernul a vrut să-mi dea ţeapă?!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), spune că ceea ce s-a publicat în Monitorul Oficial nu are legătură cu ceea ce s-a negociat. Ce scrie în nota de fundamentare nu se regăsește în textul ordonanței de urgență.

"Vă dau o ştire, ca să fie foarte clar. În principala revendicare pe care am avut-o şi pe care o avem este vorba de garantarea printr-un act normativ a faptului că, în nou grilă de salarizare, profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie şi că toată grila se va construi ţinând cont de vechime, grade şi aşa mai departe.

S-a publicat în Monitorul Oficial, astăzi, ordonanţa şi nu se face nicio referire legată de acest lucru. Adică, ceea ce au spus public şi premierul şi domnul Dan Cărbunaru, şi anume că se vor majora salariile aşa cum au cerut sindicatele, în noua grilă, şi că de la 1 ianuarie o să fie 40% mărire.

"Dacă nu se va da o altă ordonanţă de urgență, mai departe răspunde Guvernul României"

Acum, oamenii vor să vadă dovada clară că acest lucru se va pune în practică. Dacă nu se va da o altă ordonanţă de urgență în care să se scrie negru pe alb că acest lucru se va întâmpla, mai departe răspunde Guvernul României. Nu se face referire nici măcar la acel principiu pe care noi l-am cerut - salariul debutantului să plece de la salariul mediu brut pe economie.

De fapt, în expunerea de motive este trecut acest lucru. Ori expunerea de motive, din câte stiu, nu are valoare juridică. Prin urmare, vreau ca Guvernul României să demonstreze oamenilor acest lucru, că cerința noastră este legiferată.

Suntem noi acuzați, liderii, că facem jocurile nu știu cui. Președintele ne amenință! Oamenii vor sa vadă dovada clară că acest lucru se va pune în practică, nu în nota de fundamentare", a spus Simion Hăncescu, la Antena 3.

"Trebuia prins în actul normativ exact ceea ce am solicitat. Spuneţi-mi şi mie cine poate să ţină cont de o notă de fundamentare? Se schimbă Guvernul, vine un alt prim-ministru. Nu mai pot eu de nota de fundamentare care stă la baza acestei OUG. Atunci, nu pot trage concluzia, ca şi cadru didactic, că, de fapt, Guvernul a vrut să-mi dea o ţeapă?", a spus și Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel