Majorare pensii în 2021. Câciu arată cifrele: Sunt bani

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Economistul Adrian Câciu susţine că sunt bani pentru ca pensiile să fie majorate în anul 2021. 

"Încasările la bugetul de asigurări sociale de stat au crescut cu 19,6% în primele trei luni ale anului ajungând la 23,1 miliarde lei față de 19,3 miliarde în martie 2020.Încasările din CAS la martie 2021 sunt mai mari cu 41,7% față de încasările din CAS la martie 2019 cand au fost de 16,3 miliarde lei.

Ce ne spune acest lucru? În primul rând că încasările nu sunt conjuncturale ci manifestă un trend sustinut de salariile în plată.

Acest fapt este un argument în plus ca exista destulă marjă pentru majorarea pensiilor în anul 2021", transmite economistul Adrian Câciu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Ce declara, recent, Câciu

"Eu dezavuez total informaţiile false care vin de la politicieni care spun că nu sunt bani de pensii. Toată lumea are un telefon la îndemână, facem un calcul în direct. În momentul ăsta, masa salarială a ajuns la 90 de miliarde de euro.

Anul trecut, 2020, an de pandemie. 25 la sută din masa salarială brută sunt 22,5 miliarde de euro. Faceţi un calcul la cursul de 4,92 lei pentru un euro şi o să aflaţi că contribuţiile de asigurări sociale de stat sunt la 110 miliarde de lei româneşti. Pensiile ne costă 90 de miliarde, deci am avea un excedent bugetar. Dar Guvernul şi-a propus să încaseze doar 81 de miliarde, din cele 110. Unde sunt ceilalţi bani? În evaziune.

M-am săturat de politicienii care spun mereu că nu sunt bani de pensii, că nu se pot creşte pensiile, dar lasă sau favorizează evazioniştii. Acolo sunt banii cetăţenilor! Există resurse pentru a creşte pensiile. Faptul că guvernanţii nu vor e clar! La momentul actual, fără ajustări pe creşterea salariilor mici, poţi creşte pensiile cu 22 la sută", a declarat, într-o intervenţie TV, Adrian Câciu. 

Reamintim faptul că Guvernul Cîţu a anunţat că anul acesta nu se vor aplica majorării ale pensiilor, fiind invocată situaţia dificilă prin care trece economia, ca efect al restricţiilor şi al crizei coronavirus. Aceasta deşi, în campania electorală, PNL anunţase că, totuşi, pensiile vor fi majorate cu un anumit procent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel