Majorare pensii cu 40%. ALDE îl contrazice pe Orban: "Şansa reală de a reporni economia"

ALDE
ALDE

"În loc de soluții, Guvernul PNL năruie speranțele a aproape 5 milioane de români!", transmite ALDE.

"Asta a făcut Ludovic Orban în interviul de duminică seară. Prin răspunsuri precum 'n-am!' sau 'nu ne permitem!' le-a anulat pensionarilor orice speranță că Guvernul PNL ar putea să respecte legea. Asta în condițiile în care, încă de la începutul anului, Guvernul Orban le-a spus pensionarilor că banii pentru majorarea pensiilor au fost prevăzuți în legea bugetului! Vorbim de o lege pe care Guvernul PNL a adoptat-o prin asumarea răspunderii, fără niciun fel de dezbatere parlamentară! Mai exact, Guvernul PNL și-a asumat majorarea punctului de pensie cu 40%.

Guvernul PNL a făcut același lucru și la rectificarea bugetară, au păstrat alocarea pentru majorarea pensiilor cu 40%. Constatăm acum că totul a fost o iluzie și că Guvernul Orban nu a avut niciodată în gând să majoreze pensiile. De câteva luni de zile îi tot auzim pe cei din Guvernul PNL cum încearcă să ne explice că nu sunt bani pentru pensii, însă nici măcar o dată nu au venit cu o soluție pentru a găsi bani", transmite ALDE.

"Mărirea cu 40% a punctului de pensie, șansa reală de a reporni economia"

"Mărirea cu 40% a punctului de pensie nu reprezintă câtuși de puțin o măsură economică și socială lipsită de sens, ci reprezintă șansa reală de a reporni economia, de a crește încasările la buget și de a reveni la normalitate. Prin creșterea veniturilor pensionarilor aceștia vor putea să cumpere mai mult, banii se vor întoarce tot în economie.

Noi, ALDE, credem că este un moment bun să mărim pensiile, este o soluție ca 5 milioane de oameni să trăiască mai bine și să fie feriți de efectele inflației. Noi, ALDE, credem că este un moment bun să punem sistemul de pensii pe un făgaș echitabil pentru că nu este în regulă să câștigi la pensie mai mult decât atunci când mergeai la muncă!

Toate acestea pot fi făcute dacă ieșim din logica și populismul electoral!", se arată în mesajul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel