Majestatea Sa Margareta, întrevedere cu ambasadorul Italiei. Discuţii despre proiectele comune ale celor două ţări

Sursa: Facebook Familia Regală a României
Sursa: Facebook Familia Regală a României

Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, a fost primit ieri la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

"Domnul ambasador a fost acompaniat de soția sa, doamna Eleonora Mancini. La întâlnire a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu.Custodele Coroanei și domnul ambasador au discutat despre proiectele bilaterale dintre Italia și România în anul 2022, din perspectiva Familiei Regale a României.

Regele Mihai și Regina Ana, apoi Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu au vizitat Italia și comunitățile românești în anii 1999, 2000, 2003, 2004, 2006, 2009, 2010, 2012 și 2013. Principesa Sofia a vizitat Italia în anul 2021.

Relațiile diplomatice dintre România și Italia au fost stabilite în anul 1879, sub domnia Principelui Suveran Carol I și a Regelui Umberto I", transmite Familia Regală a României printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Vizita Principesei Sofia la Florența

În zilele de 2 și 3 octombrie 2021, Alteța Sa Regală Principesa Sofia s-a aflat într-o vizită cu caracter public în Italia, la Florența.A fost a treia prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie) și participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie).

Principesa Sofia a participat la evenimentele prilejuite de inaugurarea Grădinii “Regina-Mamă Elena a României”. Cu această ocazie, o placă comemorativă a fost dezvelită în grădina amplasată pe colina ce urcă către Piazzale Michelangelo.Inițiativa unor organizații civice, reprezentând comunitatea românească și pe cea italiană, a determinat autoritățile locale să dedice Reginei Elena una dintre cele mai frumoase zone ale orașului. Meritul pornirii acestui demers patriotic și istoric, demn de toată admirația, aparține doamnei Melania Cotoi, președintele Asociației AlterNATIVA.

Evenimentul a continuat cu vizitarea Grădinii de Iriși, unde delegația Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, condusă de Prof. univ. dr. Florin Stănică a avut posibilitatea să prezinte colecția de iriși românești, plantați în primăvara acestui an.

Asociația Alter.NATIVA a înmânat Societății Italiene de Iriși marele premiu Fiorino d’Oro al Concursului Internațional de Iriși 2021, care urmează să fie decernat în cadrul Ceremoniei de Premiere de la Palazzo Vecchio din Florența.

La eveniment au participat Alteța Sa Regală Principesa Mafalda de Aosta, domnul Alessandro Martini, Director al Direcției de Cultură a Memoriei și Relații cu confesiunille religioase a Primăriei din Florența, doamna Mimma Dardano, consilier special al Primarului Dario Nardella, ES domnul George Bologan, Ambasadorul României în Italia, ES doamna Daniela Dobre, Consul general al României la Bologna, ES domnul Paolo Fagiolini, Consul onorific al României pentru Toscana și istoricul Domenico Savini.

În continuarea vizitei, Alteța Sa Regală i-a întâlnit pe Vittoria și Bernardo Gondi. Împreună cu istoricul Domenico Savini, au vizitat Palatul Gondi care a fost construit de Giuliano da Sangallo. Astăzi, clădirea aparţine descendenților familiei Gondi.Duminică, 3 octombrie 2021, Principesa Sofia a participat, la slujba de Te Deum în memoria Reginei-Mamă Elena, care a avut loc la Biserica Ortodoxă Română Santa Lucia din Florența. Slujba a fost oficiată de părintele paroh Ioan Trandafir Bobârnea.

După slujba religioasă, alături de comunitatea românească, Alteta Sa Regală a luat parte la prezentarea și vizionarea filmului documentar “Regina-Mamă Elena, regina celor 4 exiluri” realizat de Camelia Csiki. Filmul a primit premiul pentru cel mai bun film de televiziune în cadrul Galei Uniunii Cineaștilor din România.Au luat parte doamna Mimma Dardano, consilier special al Primarului Dario Nardella, ES domnul George Bologan, Ambasadorul României în Italia și ES domnul Paolo Fagiolini, Consul onorific al României pentru Toscana.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy