EXCLUSIV  Mail către 200.000 de cetățeni pentru a-i scoate la PROTESTE

Un cititor DCNews ne-a semnalat un mail pe care l-a primit pentru a ieși în stradă. 

Iată ce mail a primit acesta înaintea protestelor de amploare din București, completat de cele din țară: 

”Trimit acest email către peste 200.000 de cetățeni ce au semnat vreodată o petiție pe de-clic.ro și care au optat să fie ținuți la curent cu campaniile de-clic. Este de departe emailul cu cei mai mulți destinatari pe care l-am trimis vreodată.

Scopul acestui mesaj este să anunț că în această după-amiază de duminică vor avea loc în toată țara și în diaspora proteste în stradă. Gândindu-mă la cât de mulți vor citi aceste rânduri, îmi dau seama că este imposibil să fim cu toții de acord asupra oricărui lucru. Mai ales când la mijloc sunt numeroase opțiuni politice, ideologice și chiar 200.000 de feluri diferite de a privi lumea în care trăim. Dar acum este mai important să fim împreună, în stradă, decât să fim cu toții perfect de acord.

Cred că mulți dintre noi au deja o părere formată privind tema protestului, și anume proiectele de lege privind amnistia și grațierea unor fapte penale. Măsura în care politicienii condamnați beneficiază sau nu de amnistie și grațiere, transparența procesului de propunere și adoptare a acestor ordonanțe de urgență, necesitatea lor în contextul penitenciarelor aglomerate, toate sunt nuanțe ce probabil au fost deja analizate de mulți dintre noi.

Dar dacă nu ați făcut-o deja, vă invit să acordați câteva momente acestei teme ce marchează discursul public al ultimelor zile. Dacă argumentele celor ce vor ieși în stradă vă conving, vă încurajez să ieșiți și să vă expuneți mesajul, oricare ar fi el. Trebuie să învățăm să privim critic părerile din jurul nostru, să ne alegem cu grijă sursele de informare și cel mai important, să ne mobilizăm eficient împreună.

Ceea ce m-a convins pe mine să ies în stradă este faptul că aceste ordonanțe de urgență sunt făcute cu dedicație, în disprețul domniei legii. Pe voi ce v-ar putea determina să ieșiți în stradă?

Vom încerca să transmitem și noi live imaginile brute ale evenimentelor. Oricine vrea să evite comentariile unor așa-ziși analiști de la televiziunile de știri, poate să o facă urmărind protestele online.

Urmărește-ne live pe Facebook. Poți să ne urmărești și dacă nu ai cont. Lista evenimentelor pe orașe o găsești la această postare.
Ne vedem în stradă,
Tudor și echipa de-clic”. 

Cititorul ne atrage atenția că proiectul de-clic ar fi fost susținut prin fonduri europene, dar un alt mail de-clic arată că se finanțează de la persoane fizice, prin donații. 

[citeste si]

Anterior, un alt cititor DCNews ne-a trimis un mail primit tot de la de-clic, care i s-a părut suspect: 

”Ne bucurăm că de azi înainte ești și tu parte din comunitatea de-clic. Și nouă, ca și ție, ne place să visăm la o lume mai bună. Și noi, ca și tine, vedem că acea lume poate fi reală, dacă fiecare din colțul său de țară face un prim pas; dacă facem declic.

Pe acest drum al implicării civice și transformării sociale, vrem să mergem împreună. Dacă și tu vrei același lucru, trimite un 'reply' la acest email și zi-ne "Salut!". În felul acesta, Yahoo, Gmail sau alți furnizori vor ști că suntem persoane reale și nu ne vor bloca corespondența sau marca spam.

Ca parte a comunității de-clic vei fi la curent cu ceea ce facem și vei primi periodic emailuri privind campaniile noastre. Unele, probabil, vor fi despre acele probleme pe care mereu ți-ai dorit să le vezi rezolvate în România; altele nu vor părea la fel de incitante. Vei decide continuu pe ce teme te vei implica sau ce campanii vei observa doar. Ce vom face noi, ca echipă de-clic? Ne vom asigura că ai cele mai sigure, nou-nouțe, rapide și eficiente căi de a-ți aduce contribuția și a lua parte la evoluția societății în care trăim.

De-clic este diferit. Lucrăm în paralel pe teme variate, suntem independenți și cel mai important, acționăm împreună cu tine.

Ce înseamnă asta?

1. Punem mare preț pe independența noastră. de-clic.ro aparține cetățenilor și nu se va transforma într-un partid politic. În schimb, vom sta de veghe pentru a preveni sau sancționa funcționarii publici, administrația și pe cei din clasa politică care calcă strâmb.

2. Acționăm în paralel pe teme variate. Dacă unele organizații sau grupuri se concentrează doar pe un subiect anume, noi reunim o comunitate mare de cetățeni, cu preocupări variate. Pornind de la miriada de idei și probleme semnalate, vom alege împreună campanii care să promoveze unitatea în diversitate. Ne vom susține unii pe alții, ne vom revolta împreună și ne vom bucura când vom câștiga. Vom fi triști când eforturile noastre nu vor fi fost înadejuns pentru a izbuti. Dar întodeauna ne vom respecta unii altora entuziasmul de a milita pentru drepturile persoanelor dezavantajate sau ardoarea de a ține pădurile acolo unde le e locul.

3. Începem întodeauna cu o acțiune online, dar acesta este doar începutul. Vom învăța și experimenta împreună ce se poate face dincolo de semnarea unei petiții. Ne vom vedea în stradă sau întâlni pentru a povesti cum a fost să-ți contactezi deputatul. Pe toate le vom face împreună, cu pași mici, zi de zi.

4. Ne finanțează oameni ca tine, prin donații mici, recurente. Follow the money și vei ajunge la colegul de serviciu, la prietena din copilărie sau chiar la prietenul tău cel mai bun. Împreună facem declic, fără sprijin financiar din partea companiilor poluatoare, partidelor politice sau altor entități ce doresc să ne influențeze misiunea și valorile. Nu vom vinde adrese de email în scopuri de marketing (cum unele site-uri de petiții o fac), ci preferăm să creștem prin contribuțiile celor cu spirit civic.

Povestea noastră abia începe, iar de azi și tu ești parte din ea. Promitem să revenim cu vești. Până atunci te invităm să interacționezi cu noi pe Facebook și pe Twitter.
Binele învinge, cu tine, doar dacă nu stai deoparte.
Tudor și echipa de-clic.ro
P.S. Sunt o mie și una de frământări și probleme pe care le avem zi de zi. Pe unele dintre ele, tu le trăiești mai intens decât oricare dintre noi. Te invităm prin urmare să inițiezi chiar tu o petiție pe campaniamea.de-clic.ro.
P.P.S. de-clic.ro a fost lansat în mai 2015 de activiști ai campaniei Salvați Roșia Montană. Și noi ca și tine, suntem idealiști. Și noi ca și tine, privim critic. Și noi ca și tine am mers până în pânzele albe pentru că am crezut. În toți acești ani am învățat un singur lucru: se poate, trebuie doar să insiști :)”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel