Maidanezii vor rămâne, în continuare, liberi pe străzile Sectorului 3

maidanez1
maidanez1

Proiectul de hotărâre al Consiliului Local privind înființarea unei firme care să strângă câinii fără stăpân de pe străzi a fost abandonat, administrația locala fiind acuzată de PDL că a adoptat hotărârea ilegal.

Primarul Robert Negoiță a precizat, în luna iulie, că firma care avea ca scop strângerea câinilor maidanezi ar fi trebuit să fie funcțională din această toamnă.

În timp, însă, edilul a renunțat la societatea SC CANIN CLS3, la ultima ședință de Consiliu Local Sector 3 fiind aprobat un nou proiect de hotărâre. Proiectul prevede revocarea deciziei de înființare a firmei de ridicare și transport a câinilor comunitari de pe străzi către ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) București.

Acest lucru are loc deoarece PDL a anunțat că va ataca în instanță hotărârea de înființare a firmei de colectare câini, din cauză că ar fi ilegală. Aceeași situație se aplică și în cazul deciziei de înființare a unei firme de ridicare a gunoiului menajer din Sectorul 3.

"Hotărârile în cauză sunt ilegale, întrucât niciuna nu are acordul prealabil al Consiliului General al Capitalei, după cum prevede legea. Ambele hotărâri au ca obiect atribuţii care, conform legii, sunt în sarcina Consiliului General. Consiliul Local Sector 3 nu poate îndeplini atribuţii care nu îi sunt delegate sau cu privire la care Consiliul General nu şi-a dat în mod expres acordul", a motivat PDL.

Prefectura Capitalei a cerut deasemenea primarului Negoiță să renunțe la înființarea firmelor.

Hotărârea nu întruneşte, în totalitate, condiţiile de legalitate... Împuternicirea expresă dată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti este un act procedural prealabil adoptării actului administrativ de către Consiliul Local al Sectorului 3 şi nu ulterior...În concluzie, hotărârea contravine principiilor ce guvernează adoptarea şi existenţa actului administrativ", se specifică în documentul semnat de prefectul Georgeta Gavrilă.

ASPA București are doar doi prinzători la un număr estmat de 50.000 de maidanezi.

 În topul sectoarelor cu cei mai mulți mușcați de maidanezi se află și sectorul 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel