Maia Sandu: Vocea României este foarte puternică în susținerea Republicii Moldova. Relațiile între noi sunt mai bune ca oricând

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus într-un interviu acordat marți la TVR Moldova că relațiile între Republica Moldova și România sunt mai bune ca oricând.

„Relațiile între Republica Moldova și România sunt mai bune ca oricând și apreciem acest lucru. Vocea României este foarte și foarte puternică în susținerea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adăugat că este recunoscătoare că țara noastră a reușit să obțină la nivelul Uniunii Europene sancționarea persoanelor care destabilizează Republica Moldova.

„Este un exemplu pe care nu l-am mai văzut în Uniunea Europeană, pentru că atunci când România a venit și a făcut această propunere să se creeze un mecanism de sancționare a celor care destabilizează Republica Moldova, eu m-am gândit că asta o să ia vreo doi ani pentru că știu cât durează procedurile în Uniunea Europeană. Acum eu sunt uimită că s-a reușit în două luni de la momentul în care s-a făcut propunerea să se aprobe un mecanism de sancționare. Asta vorbește și despre insistența României și despre faptul că mecanismul a fost pregătit foarte bine”, a precizat șeful statului.

Totodată, Maia Sandu a menționat că își dorește ca autoritățile din Republica Moldova să se poată mișcă mai repede pe anumite proiecte comune cu România.

„Îmi doresc să putem să ne mișcăm mai repede pe anumite proiecte, avem proiecte pe poduri, avem alte proiecte de infrastructură, există totuși o oportunitate politică, care noi credem și sperăm că o să continue, dar trebuie să fim conștienți de moment, oricât de greu este și să folosim pe cât de mult se poate această oportunitate politică și să interconectăm pe cât de mult se poate. Aceasta este nu doar politic sau simbolic important, aceasta este foarte important din punct de vedere economic. (…) Dacă avem tranziție mai ușoară, dacă sunt mai multe poduri, mai multe drumuri, dacă avem conectare mai rapidă, atunci este mult mai ușor. Deci, ceea ce îmi doresc eu este ca și la Chișinău, și la București să reușim, totuși, să ne mișcăm mai repede pe proiecte, chiar dacă știu că sunt proiecte mari, cu proceduri sofisticate”, a adăugat Maia Sandu la TVR Moldova.

VEZI ȘI: Maia Sandu și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel