Maia Sandu scoate oamenii în stradă. Mai multe partide se alătură

Noul președinte al republicii Moldova, Maia Sandu, scoate oamenii în stradă duminică, 6 decembrie. La manifestație se alătură și Partidul Democrat, partid condus în trecut de Vladimir Plahotniuc.

Președintele ales al Republicii Moldova a adresat în această seară un mesaj către cetățenii R. Moldova în contextul situației degradante din țară și a dezastrului din Parlament, urmare a alianței dintre deputații lui Igor Dodon și ai lui Ilan Șor.

„În Parlament se întâmplă lucruri dezastruoase. În aceste zile s-a constituit o nouă majoritate parlamentară PSRM – ȘOR. Socialiștii, după ce au pierdut alegerile, de frică, au făcut această alianță care să le permită să fure în continuare. Ieri au votat mai multe legi anti populare, contrar Constituției. Majoritatea Dodon – Șor vrea să-și pună oamenii în toate instituțiile. Majoritatea PSRM – Șor vrea să păstreze majoritatea încă doi ani. Acest Parlament trebuie să plece.

Am depus contestație la CCM. Vom cere anularea tuturor legilor anti-constituționale votate de majoritatea Dodon – Șor. Duminică, pe 6 decembrie, la ora 11, vom consulta poporul, vom ieși în stradă pentru a apăra votul și vocea poporului. Duminică, 6 decembrie, cetățenii vor veni în PMAN să le spună hoților că vremea lor a trecut. Vă rog mult să respectați normele sanitare, să păstrați distanța fizică și să purtați masca”, a declarat Maia Sandu, informează Deschide.md

Partidul Democrat se alătură protestelor de duminică

Partidul Democrat se alătură protestelor, anunțate de Maia Sandu. Decizia formațiunii a fost anunțată cu puțin timp în urmă de liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Dragi membri și susținători ai Partidului Democrat, dragi prieteni. Vă îndemnăm să ieșim duminică în Piața Marii Adunări Naționale și să apărăm votul celor care vor o altfel de politică. Dacă și pe Dvs. va dezgustat profund dezmățul din Parlament, dacă și Dvs. nu vreți hoți la guvernare, vă îndemn, să ieșim duminică și să spunem acest lucru clar și răspicat ca să ne audă și ei”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

„Partidul Democrat din Moldova consideră că în ultimele zile am asistat la un dezmăț total în Parlament. A apărut o creatură monstruoasă care a călcat în picioare legea, Constituția, dar și bunul simț. O creatură care a reușit ceea ce părea neverosimil – să aducă hoții de miliarde la guvernare. E o sfidare față de oameni, o sfidare față de țară să-ți bagi joc astfel de acest popor și de politica țării în general”, a mai spus liderul PDM, potrivit Deschide.md.

Și alte partide se alătură protestelor

Aceeași sursă precizează că Partidul Liberal Democrat din Moldova vine cu o reacție la ultimele evenimente politice de peste Prut. PLDM susține că „Republica Moldova se adâncește tot mai mult în haos și incertitudine”.

În același timp, „Pro Moldova” se alătură protestelor din PMAN. „Să-i amintim lui Dodon că toată țara i-a cerut să plece“, a spus Andrian Candu, fostul președinte al Parlamentului de la Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel