Maia Sandu salută recunoaşterea de către Uniunea Europeană a noului guvern de la Chişinău

Eduard Pascu / 09 iun 2019 / 19:55 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova învestit de către majoritatea parlamentară ACUM-PSRM, a salutat duminică recunoaşterea de către Uniunea Europeană a noului executiv de la Chişinău, relatează Unimedia şi deschide.md.

''UE a recunoscut oficial guvernul legitim votat ieri de parlament. Acesta este un pas important şi un argument în plus ca fosta guvernare să accepte tranziţia paşnică a puterii. [...] Suntem ferm convinşi că, în scurt timp, vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noştri internaţionali'', a declarat dna Sandu într-un briefing de presă.

Cu această ocazie, Maia Sandu a chemat la dialog opoziţia parlamentară pentru a efectua o tranziţie paşnică a puterii.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, într-un comunicat comun cu comisarul european pentru politica de bună vecinătate, Johannes Rahn, a făcut apel la ''calm şi reţinere'' în Republica Moldova.

''Uniunea Europeană reiterează cu putere apelul său la calm şi reţinere. Dialogul dintre reprezentanţii aleşi în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluţii la criza politică actuală'', se afirmă în comunicat.

''Uniunea Europeană este gata să lucreze cu guvernul legitim democratic. Respectarea statului de drept şi democraţia trebuie să rămână pilonul relaţiilor noastre'', se mai spune în comunicat.

Vezi și: Guvernul condus de Maia Sandu are, luni, prima şedinţă


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26