Urmărește emisiunea live


Maia Sandu, primele mutări pe plan internațional: „Asta trebuie să facem!“

Maia Sandu, președintele ales al Moldovei  Foto: Facebook
Maia Sandu, președintele ales al Moldovei Foto: Facebook

Proaspătul președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, face deja primele mutări pe plan internațional.  Unde va efectua primele vizite.

În aceeași zi în care s-a întâlnit cu ambasadorul României, Daniel Ioniță (vezi AICI), președintele ales al R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, căruia i-a mulțumit pentru felicitările președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și au discutat despre situația actuală din Republica Moldova și necesitatea cooperării strânse între cele două țări, transmite un comunicat al PAS.

Maia Sandu a accentuat importanța dezvoltării unui parteneriat strategic între Republica Moldova și Ucraina: „Avem multe probleme comune, precum și multe oportunități pe care le putem realiza împreună. Trebuie să scoatem din izolare Moldova și să dezghețăm imediat relațiile bilaterale cu Ucraina. Totodată, am discutat despre sincronizarea activităților în contextul procesului de integrare europeană”, informează Deschide.md

În același timp, ministerul de Externe al Ucrainei a anunţat că pregăteşte vizita oficială la Kiev a noului preşedinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu. Anunţul a fost făcut miercuri de către şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, precizează Bucpress.

Maia Sandu merge unde Igor Dodon nu a mers deloc

Astfel, primele vizite ale Maiei Sandu vor viza cei doi vecini ai Republicii Moldova, România și Ucraina. În mod oficial, aceste țări nu au fost deloc vizitate de fostul președinte al țării, Igor Dodon. Pe lângă asta, fostul președinte a preferat să meargă în repetate rânduri la Moscova, pentru a se întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

În ceea ce privește statul din dreapta Prutului, Maia Sandu a precizat: „România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară”, a declarat Maia Sandu (vezi AICI).

Noul președinte s-a întâlnit și cu ambasadorul rus

Președintele ales Maia Sandu a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, căruia i-a mulțumit pentru felicitările președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, și au discutat despre agenda de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Federația Rusă, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

„În calitate de prim-ministru, mi-am dorit și am început o relație bazată pe respect reciproc și pragmatism, care să fie în beneficiul cetățenilor noștri. Îmi doresc să putem relua agenda de cooperare în baza acestor principii”, a declarat Maia Sandu. Ea a accentuat că misiunea ei în calitate de președinte este să unifice societatea și să construiască un stat funcțional care lucrează pentru cetățeni, a informat Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel