Urmărește emisiunea live


Maia Sandu, primele întrevederi în calitate de președinte al Republicii Moldova

Noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi în cursul zilei de sâmbătă, 26 decembrie 2020.

După ce a preluat mandatul de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a avut mai multe întrevederi cu oficiali ai statului.

Ce a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei

Situația macroeconomică în contextul crizei economice prin care trece Republica Moldova, situația sistemului bancar și necesitatea de a relua relația cu Fondul Monetar Internațional, au fost principalele subiecte care au fost discutate astăzi de către Președintele Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu Octavian Armașu, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei,

„Am menționat importanța consolidării independenței și capacității BNM pentru a împiedica pe viitor fraude financiar-bancare, precum furtul miliardului sau laundromatul. Am accentuat angajamentul instituției prezidențiale de a sprijini inițiativele BNM care vin să asigure stabilitatea financiară a țării”, a scris Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Deschide.md.

Totodată, Maia Sandu l-a convocat la o întrevedere și pe Alexandr Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova.

„Am avut o întâlnire cu Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo. Am accentuat că oamenii așteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri, că oamenii cer ca persoanele implicate în scheme de corupție să fie anchetate și pedepsite, iar banii furați să fie întorși statului. Oamenii, pe bună dreptate, vor să vadă rezultate reale ale activității procuraturii. Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată, iar oamenii cinstiți se află în siguranță”, a precizat președintele Maia Sandu într-o postare pe pagina de Facebook.

Discuții cu șeful SIS, Alexandru Esaulenco

Maia Sandu a avut astăzi o întâlnire cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Alexandr Esaulenco. 

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu menționează că a discutat cu Esaulenco despre situația actuală din Republica Moldova și despre riscurile la adresa securității statului. „Am reiterat poziția mea în calitate de președinte în legătură cu lupta împotriva corupției și consolidarea instituțiilor statului pentru a asigura securitatea națională. Cetățenii așteaptă ca instituțiile statului să lucreze în interesul oamenilor și să se ghideze în activitatea lor de lege”, a scris Maia Sandu, notează Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel