Maia Sandu: Moscova arată în continuare lipsă de respect. Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte în faţa Kremlinului

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Miercuri, Maia Sandu a declarat că Moldova nu se mai umilește în fața Rusiei și își apară interesele. Aceasta a mai spus că Moldova nu mai lasă 'batjocorită' de Rusia. 

'Moscova arată în continuare lipsă de respect faţă de cetăţenii Republicii Moldova, dar guvernarea de la Chişinău, care îi reprezintă pe cetăţenii Republicii Moldova, nu se mai umileşte aşa cum s-a întâmplat în trecut în faţa Kremlinului, ci apără interesele cetăţenilor şi spune lucrurilor pe nume', a spus Maia Sandu la postul de radio Vocea Basarabiei.

'Atunci când vedem lipsă de respect din partea Moscovei, noi spunem despre acest lucru. Atunci când vedem încercări de a destabiliza situaţia în Republica Moldova, am spus-o sus şi tare, nu am ascuns detaliile aşa cum au făcut alte guvernări în trecut. Despre asta vorbeam atunci când spuneam că nu suntem o ţară care se lasă batjocorită', a spus Maia Sandu.

Maia Sandu susține că Republica Moldova a devenit mai rezilientă, ceea ce se datorează și sprijinului pe care partenerii de dezvoltare l-au oferit și l-au reafirmat în cadrul Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE) de la 1 iunie.

'Azi suntem mult mai rezilienţi, în primul rând pentru că nu suntem dependenţi energetic de Rusia, aşa cum eram acum câteva luni, dar şi pentru că avem tot mai mulţi prieteni, pentru că este tot mai multă atenţie pentru Republica Moldova, şi am văzut asta la summit', a adăugat aceasta.

Recent, Maia Sandu a spus că relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu s-au bazat niciodată pe respect, chiar dacă guvernul Chișinău a depus eforturi în acest sens. Şefa statului a subliniat că dovada evidentă în acest sens este existența ilegală a trupelor staţionate în regiunea separatistă transnistreană, embargourile politice şi amestecul constant al Moscovei în treburile interne ale Chişinăului. Moscova respinge aceste acuzații.

La momentul acela, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a spus că declaraţiile erau false, și că Rusia a respectat 'mereu' Moldova şi oamenii săi. 

La începutul lunii iunie, o întreagă emisiune de la postul televiziunii de stat ruse 'Pervîi Kanal' i-a fost dedicată. 

Potrivit sursei citate, Maria Butina, moderatoarea emisiunii răspândea informații false atât despre Maia Sandu, cât și despre autorităţile de la Chişinău. Aceasta a vorbit despre existenţa unor 'laboratoare biologice americane în Republica Moldova' cu diverşi pretinşi experţi.

Unul dintre invitați, Mihail Ahremţev, fost deputat socialist, a spus că moldovenii au fost 'forţaţi' să se vaccineze împotriva coronavirusului cu vaccinuri expirate, primite din România, iar Chişinăul a decis să refuze vaccinul Sputnik din Rusia. Sursa menționează faptul că nu au existat probe in acest sens. 

De asemenea, Serghei Gubarev, fost ambasador al Rusiei a spus că nu vede un viitor luminos pentru Republica Moldova și a numit politica Maiei Sandu drept 'rusofobie turbată'. 

'Aceasta poate fi calificată şi ca politica oficială a statului. În plus, ei mizează că emisiunea va fi vizionată şi de unii spectatori din Moldova, care vor crede celor văzute. Este părerea lor despre moldoveni', a transmis Paşa pentru NewsMaker, potrivit Agerpres. 





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel