Maia Sandu: Moldovenii au demonstrat că merită o perspectivă europeană clară în familia statelor europene

Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a vorbit despre perspectiva europeană a statului pe care îl conduce.

Moldovenii au demonstrat că merită o perspectivă europeană clară în familia statelor europene. Declarația a fost făcută de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, și Olivery Varhelyi, Comisarul European pentru vecinătate și extindere.

”Viitorul cetățenilor noștri este în Europa și avansarea rapidă pe această cale ne va ajuta să depășim consecințele dramatice ale evoluțiilor din regiunea noastră”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului a menționat că țara noastră are nevoie acum de sprijinul ferm și susținut al UE pentru a ieși din crizele cu care se confruntă țara noastră - criza economică, criza pandemică, criza energetică și acum criza umanitară.

Maia Sandu a menționat că până în prezent, 112 mii de oameni s-au refugiat din Ucraina, iar aproape jumătate dintre ei sunt printre noi. Președintele a subliniat că gestionarea unui flux de refugiați cere resurse importante și că .”în acest moment, Republica Moldova este la limita capacității și are nevoie de sprijin imediat din partea comunității internaționale”.

Președintele a menițonat că până la acest moment, țara noastră a primit semnale de sprijin din partea UE, din partea mai multor țări, precum Finlanda, Austria, Grecia, Turcia etc. 

”Unii ne-au dat bani, alții echipamente. Ne sprijină ONU, Suntem recunoscători pentru aceste contribuții. Moldova va oferi adăpost tuturor oamenilor care vor avea nevoie”, a mai spus Maia Sandu, potrivit Publika.

Eugen Tomac: Maia Sandu, felicitări! Răspuns umanitar plin de compasiune, răspuns politic ferm

„Felicitări pentru Maia Sandu și echipa ei pentru răspunsul umanitar plin de compasiune și adecvat miilor de victime ale războiului Rusia - Ucraina, dar și pentru un răspuns politic ferm dat forurilor internaționale”, a scris Eugen Tomac pe Twitter.

Eugen Tomac a anunțat, miercuri, că a depus în Parlamentul European un proiect de rezoluție „în memoria erorilor de la Nistru”.

„Astăzi se împlinesc 30 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru. Un război pornit de același agresor care astăzi este în plină ofensivă lângă noi, în Ucraina, soldat cu 1,132 de decese, inclusiv 310 civili, peste 3,500 de persoane rănite și aproximativ 130,000 de persoane strămutate în interiorul țării”, a transmis, pe Facebook, miercuri, președintele PMP (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel