Maia Sandu: ”Alegerile au fost FRAUDATE”. Petiție pentru a fi declarate NULE

Igor Dodon Maia Sandu foto: PRO TV MD
Igor Dodon Maia Sandu foto: PRO TV MD

Maia Sandu a pierdut alegerile prezidențiale din Republica Moldova la o diferență de 5% față de prorusul Igor Dodon. 

”Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare, a fost susținută mediatic în mod ilegal și finanțată netransparent. Cel mai grav însă sînt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă. Grave sînt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în cîteva secții de votare. Neelucidată rămîne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sînt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decît cele 69027 de voturi! Vă rugăm să ne ajutați să documentăm toate încălcările depistate în ziua alegerilor”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

[citeste si]

Ea a făcut un apel pentru a depista neregulile: 

”1. Pentru concetățenii noștri din diasporă, care nu au reușit să voteze din cauza epuizării buletinelor de vot: vă îndemnăm să descărcați modelul de contestație de aici https://goo.gl/NPvaYo , să îl completați, să-l semnați și să trimiteți versiunea scanată/fotografiată la adresa [email protected]

2. Toți cei care dețin probe cu privire la alte încălcări, vă rugăm să ne scrieți la aceeași adresă de email: [email protected]

3. Toți cei care consideră că autoritățile ne-au furat alegerile, semnați petiția online din acest link https://unpaspentru.md/semneaza-pentru-declararea-alegeril.../”. 

”În aceste alegeri, v-ați mobilizat ca niciodată. Haideți să ne apărăm voturile pînă la capăt. Pentru ca actul de contestare să aibă efect, toate probele trebuie depuse PÎNĂ MÎINE, 16 NOIEMBRIE, ora 12.00. Hoții ne-au furat totul, haideți să nu-i lăsăm să ne fure și votul!” a conchis Maia Sandu. 

Site-ul unde puteți semna poate fi accesat AICI. În acest moment fluxul este foarte mare și site-ul a picat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel