Maia Sandu a desemnat un prim-ministru, dar cere alegeri anticipate. Partidele de la Chișinău au păreri împărțite

Surs foto: Președinte.md
Surs foto: Președinte.md

Fostul ministru al Finanțelor în perioada Guvernului condus de Maia Sandu este premierul desemnat de președintele Republicii Moldova.

Deși a desemnat-o pe Natalia Gavriliță în funcția de premier, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că singura soluție pentru cetățeni sunt alegerile anticipate.

„Am luat decizia de a o desemna în calitate de premier pe Natalia Gavriliță. Este un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă. În continuare consider că anticipatele sunt singura cale de ieșire din acest impas, cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în interesul cetățenilor. Acum fracțiunile au posibilitatea să demonstreze dacă vor anticipate sau umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane.”, a anunțat Maia Sandu, în cadrul unui briefing.

Reacția partidelor parlamentare la candidatura desemnată de Maia Sandu

Liderul PD, Pavel Filip, a anunțat că a luat act de decizia președintelui de a o desemna pe ex-ministra Finanțelor Natalia Gavriliță la funcția de premier. Democratul a declarat că o cunoaște pe Natalia Gavriliță din perioada în care aceasta activa în calitate de ministru, scrie Jurnal.md. În schimb, Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, consideră că decizia președintelui de a o desemna pe Natalia Gavriliță la funcția de premier este una formală.

„Noi din start am spus că cea mai scurtă cale spre alegerile anticipate ar fi două tentative eșuate de alegere a premierului. Bănuiesc că propunerea președintelui Maia Sandu este mai mult formală, doar ca un mijloc pentru anticipate. Am fost puțin surprins, mă așteptam să propună un candidat apartinic. Luni vom convoca biroul politic al partidului și vom lua o decizie în privința candidaturii Nataliei Gavriliță la această funcție”, a mai spus Alexandru Slusari.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a anunțat că se va convoca în cel mai apropiat timp pentru a lua o decizie vizavi de candidatul desemnat de Maia Sandu. Totodată,  președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că la finele acestei săptămâni, va avea loc ședința Consiliului Republican al PSRM unde, va fi luată o decizie dacă va fi ori nu votată componența noului guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel