Maia Morgenstern și Ivan Patzaichin, cetățeni de onoare după propunerea lui Firea

Maia Morgenstern
Maia Morgenstern

La propunerea primarului Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat două proiecte de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului București" actriței Maia Morgenstern și marelui sportiv Ivan Patzaichin

Cele două distincții sunt acordate în semn de recunoaștere a activității și contribuției la dezvoltarea identității și diversității culturale, respectiv dezvoltarea și promovarea valorilor sportive românești.

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat: „Propun Consiliului General să fie de acord cu acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municicpiului București unui număr de două personalități marcante ale spațiului public românesc, în semn de recunoștință pentru contribuția deosebită la promovarea valorilor culturale și sportive.

Actrița Maia Morgenstern, cunoscută publicului larg din România și nu numai pentru numeroasele roluri interpretate în pelicule de referință și piese de teatrum este și merituosul manager al Teatrului Evreiesc de Stat, care aniversează anul acesta 70 de ani de la fondare.

Sportivul Ivan Patzaichin a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice de vara în perioada 1968 – 1984, cucerind 7 medalii, 4 de aur și 3 de argint. A câștigat 22 de titluri la 11 ediții ale Campionatelor Mondiale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel