MAI scoate 25.000 de angajaţi în stradă, de sărbători

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Aproximativ 25.500 de angajați ai MAI vor asigura în fiecare zi din perioada sărbătorilor ordinea publică și vor interveni în cazul producerii unor situații de urgență.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aproximativ 25.500 de angajați ai instituției vor fi mobilizați în fiecare zi pentru a interveni în sprijinul cetățenilor în cazul producerii unor situații de urgență, precum și pentru a preveni și combate faptele ilegale, inclusiv cele care pot contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Lucian Bode a solicitat echipajelor de ordine publică o prezență activă în stradă mai ales în zonele aglomerate pentru a preveni producerea unor incidente grave.

Circa 1.300 de polițiști rutieri vor fi mobilizați pentru fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave. Aceștia vor acționa în zonele cu risc crescut de producere a unor
accidente și în intervalele orare cu trafic intens. Vor fi funcționale în zilele de Crăciun și 280 de aparate radar.

De asemenea, elicopterele Inspectoratului General de Aviație vor survola cele mai aglomerate trasee, precum Drumul Național 1, Centura Municipiului București și principalele ieșiri din Capitală, pentru a semnala zonele cu probleme.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviație este pregătit să execute și misiuni SMURD. În total, sunt pregătite de intervenție 19 aeronave.

Totodată, MAI anunță că în fiecare zi sunt pregătiți să intervină peste 5.000 de pompieri.

7.000 de jandarmi vor acționa zilnic pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite și pentru rezolvarea oricăror situații care aduc atingere liniștii publice și siguranței persoanelor.

La nivelul întregii ţări, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Poliția de frontieră anunță că vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel