Mai mulţi turişti cehi, blocaţi în Apuseni. Zona este greu accesibilă cu maşina

Doi adulţi şi patru copii, din Cehia, au rămas blocaţi cu maşina într-o zonă accidentată din munţii Apuseni, aproape de limita dintre judeţele Bihor şi Alba. 

În sprijinul acestora a intervenit, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmi montani şi poliţişti, care a apelat la un localnic pentru a tracta autovehiculul străinilor.

GPS-ul, de vină

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, străinii au solicitat sprijin, prin serviciul 112, după ce au rămas blocaţi cu maşina între Poiana Călineasca şi satul Casa de Piatră, după ce au urmat indicaţiile GPS. Spre locul indicat de turişti s-a deplasat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieşeni, împreună cu doi poliţişti de la Secţia rurală Câmpeni.

Părinţii le-au spus jandarmilor că au urmat indicaţiile unei aplicaţii de orientare în teren, dar, la un moment dat, din cauza zonei foarte accidentate, nu s-au mai putut deplasa cu maşina. Echipajele au constatat că atât părinţii, în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, cât şi copiii erau într-o stare bună de sănătate, nu prezentau urme de epuizare fizică, astfel că nu a fost necesară asistenţă medicală.

"Acţiunea s-a desfăşurat în teren accidentat şi foarte greu accesibil, iar jandarmii au apelat la un localnic care deţinea un tractor, cu ajutorul căruia maşina turiştilor a fost tractată până la biserica Poiana Călineasca - Gârda de Sus", precizează IJJ.

Jandarmeria le recomandă turiştilor ca înainte să plece în drumeţii montane să se asigure că deţin echipament corespunzător, dar şi un mijloc de transport adaptat terenului accidentat. Totodată, IJJ Alba transmite că jandarmii montani sunt 'pregătiţi întotdeauna să intervină prompt la orice solicitare'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel