Mai mulți miniștri din UE cer sancțiuni DURE pentru Lukașenko

Mai mulți miniștri de Externe cer insistent măsuri mai dure împotriva președintelui Belarusiei. 

Mai mulţi miniştri de externe ai UE solicită măsuri mai dure decât cele avute în vedere în prezent de către Uniunea Europeană împotriva preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, informează Agerpres, citând DPA.

În cadrul unei reuniuni la Berlin a miniştrilor de externe din UE, ministrul de externe lituanian, Linas Antanas Linkevicius, a declarat  că sancţiunile împotriva a aproximativ 15 până la 20 de persoane legate de frauda electorală sau represiunea din Belarus, după cum se crede că este planul actual, ar fi prea simbolice. Ministrul de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, l-a susținut și a spus că acest număr de sancţiuni nu va fi suficient şi că propria sa ţară elaborează o lista cu interdicţii de călătorie care conţine mai multe nume.

Ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a declarat că în opinia sa, Lukaşenko însuşi ar trebui să figureze pe lista sancţiunilor UE.

Reacțiile miniștrilor vin după ce poliţia din Belarus a recurs la o reprimare violentă a protestelor, în cea mai mare parte paşnice, care au avut loc în urma alegerilor prezidenţiale. Protestatarii susţin că alegerile au fost fraudate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel