Mai multe persoane decedate, somate să-și plătească datoriile la stat

Mai multe persoane decedate, somate să-și plătească datoriile la stat / Foto: Pixabay
Mai multe persoane decedate, somate să-și plătească datoriile la stat / Foto: Pixabay

Situație revoltătoare la o primărie din țară. Mai multe persoane decedate au fost trecute pe lista celor rău-platnici.

Mai multe persoane decedate au fost adăugate pe lista cu rău-platnici, la Primăria Huși, scrie Realitatea.net. Sute de amenzi au fost lăsate neplătite, iar acum funcționarii somează localnicii trecuţi în nefiinţă să-și plătească dările către stat.

Situația este una cât se poate de reală. A fost descoperită în urma unui control din partea Curții de Conturi. Ceea ce i-a intrigat și pe inspectori este faptul că, în timp ce morții sunt ținuți foarte bine sub observație, alți cetățeni cu datorii foarte mari la primărie, vii și cu venituri certe, sunt relaxați și nu se tem de vreo executare silită, spune documentul oficial de la Curtea de Conturi.

Mai exact, 124 de angajați din sistemul public datorează împreună aproape 329.000 de lei, taxe și impozite neplătite, iar alți 8 cetățeni au acumulat o datorie de aproape 155.000 de lei, însă nici unii și nici alții nu fost căutați în vederea recuperării banilor. Primarul din Huși ar fi nemulțumit de concluziile controlului și i-ar fi dat în judecată pe inspectori, pe motiv că fac legea după cum vor ei.

 

Bărbat mort de 13 ani, amendat cu 1000 de lei de primărie

Nu este singurul caz de acest gen. Un bărbat decedat de 13 ani a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei în luna martie.

Primăria comunei Vințu de Jos l-a amendat pe bărbatul decedat cu suma de 1.000 de lei, pe motiv că ar fi realizat, fără autorizație, modificarea gardului locuinței și că ar fi schimbat aspectul arhitectural al construcțiilor, prin modificările făcute la faţadă, scrie ziarulunirea.ro

Soția bărbatului a contestat în instanţă un proces-verbal de sancţionare încheiat de reprezentanţi ai Primăriei. Judecătoria Alba Iulia a anulat sancţiunea pe motiv că procesul-verbal nu cuprinde toate informaţiile prevăzute de legislaţie şi este sancţionată o persoană decedată. Hotărârea a fost pronunţată în 23 martie 2021 şi a rămas definitivă. Femeia a suferit un veritabil şoc când a văzut că a fost amendat şi soţul ei care murise de 13 ani. Cazuri similare s-au tot întâmplat în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel