Mai multe persoane au scăpat dintr-un lift inundat

Pexels
Pexels

Trei persoane au coborât cu liftul într-un subsol inundat, cabina liftului umplându-se până la nivelul umerilor. 

Tony Luu și alte 2 persoane au vrut să vizioneze un apartament aflat în subsolul unui complex de apartamente. Aceștia au ales să meargă în cursul serii de duminică, 8 august, în timpul unei furtuni puternice ce a avut loc în Nebraska. 

Furtuna a lăsat 18.000 de rezidenți ai zonei fără curent electric și alte utilități. 

„Liftul a început să se zguduie și apa a intrat în cabină. Nu știam că subsolul este inundat, nu era niciun semn de avertisment. Am decis să mergem în subsol, iar nivelul apei din cabină creștea continuu, îmi ajunsese la nivelul gâtului, apoi s-a oprit. Am apăsat pe butoane, ne-am uitat în jur, să vedem dacă există vreo cale de scăpare prin tavanul liftului, dar nu era. 

Mi-am deschis telefonul și l-am sunat video pe colegul meu de casă. I-am spus că s-ar putea să mor în lift. Paramedicii nu ajunseseră, așa că prietenul meu ne-a scos din lift. Noi am împins din interior și el a tras din exterior pentru a deschide ușile. Pe viitor voi fi puțin mai grijuliu și voi ține cont de vreme și de avertizările de inundații, așa voi ști să mă duc pe scări. Nu știi niciodată cu ce te poate surprinde viața”, a relatat Tony Luu pentru BBC

Situație similară în Israel

O situație asemănătoare a avut loc în Israel, 2 persoane pierzându-și viața în ianuarie 2020. 

Un cuplu de israelieni s-a înecat după ce a rămas blocat într-un lift dintr-o parcare subterană inundată în urma unei ploi torenţiale la Tel Aviv. Rudele celor doi au acuzat autorităţile israeliene că au neglijat să repare sistemul de drenaj la clădirea rezidenţială din cartierul Hatikva, din sudul Tel Aviv. Cuplul a fost identificat ca fiind Dean Shoshani şi Stav Harari, ambii în vârstă de 25 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld. Ascensorul a fost inundat în urma unei ploi extrem de abundente.

"Au coborât pentru a-şi scoate vehiculul din parcarea subterană care fusese inundată. Alţi locuitori au coborât pe scări, însă ei au luat liftul", a spus Rosenfeld. "Au rămas blocaţi şi nivelul apei a crescut rapid", a spus el. "Din păcate au fost găsiţi morţi", a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Locatarii au declarat că au chemat poliţia şi pompierii de mai multe ori, însă au fost ignoraţi. Când echipele de prim ajutor au sosit în cele din urmă, a fost prea târziu, au spus ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel