Mai multe maşini second hand din import înmatriculate în 2017

„Estimăm înmatricularea a peste 500.000 de maşini second hand din import în acest an”, a declarat miercuri Gabriel Sicoe (ACAROM).
 
 
Peste 500.000 de maşini la mâna a doua aduse din import ar putea fi înmatriculate în acest an în România, în timp ce numărul celor noi va fi de cinci ori mai mic, a estimat miercuri Gabriel Sicoe, noul preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). 

„Faţă de peste 300.000 de maşini second hand înmatriculate în România, din import, în anul 2016, estimăm o cifră de cel puţin 500.000 de maşini second hand, din import, anul acesta. (...) Pe piaţa de maşini noi deja se înregistrează diminuări la anumite modele care sunt puternic concurate de maşinile second hand din import, cu vechime de peste opt ani, care sunt la două-trei mii de euro. (...) Deci piaţa de autovehicule noi din România, care a fost la 130.000 de maşini anul trecut, nu cred că va depăşi 100.000 anul acesta”, a declarat Sicoe în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în localitatea argeşeană Bascov. 

În opinia sa, o reechilibrare a pieţei s-ar putea face prin susţinerea achiziţiei de automobile noi şi adoptarea unor măsuri de descurajare a importurilor de maşini uzate. 

„Importul de automobile uzate nu aduce niciun fel de beneficiu financiar statului român”

„Noi am participat, împreună cu producătorii şi importatorii, la reuniunile grupului de lucru organizat de Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu, am făcut propuneri în consecinţă atât pentru promovarea rapidă, operativă a programului de stimulare a maşinilor noi, cât şi pentru lansarea unor măsuri de tehnice, fiscale, pentru diminuarea - că nu putem să stopăm - importurilor de maşini de ocazie”, a precizat preşedintele ACAROM. 

El a subliniat, totodată, că importul de automobile uzate nu aduce niciun fel de beneficiu financiar statului român. 

„Calcul financiar estimativ, pentru o maşină nouă din import care se înmatriculează în România, statul încasează circa 3.000 de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Pentru o maşină nouă produsă în România (...), statul încasează la buget 3.500 de euro. Pentru o maşină second hand adusă pe persoană fizică, statul încasează la buget zero euro”, a explicat Gabriel Sicoe. 

Adunarea generală anuală a ACAROM, desfăşurată miercuri la Bascov, în judeţul Argeş, l-a validat pe Gabriel Sicoe, anterior vicepreşedinte, în funcţia de preşedinte - director general, rămasă vacantă după decesul fondatorului asociaţiei, Constantin Stroe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel